Хърватският премиер Андрей Пленкович отново коментира неоправданите увеличения на цените

...
Хърватският премиер Андрей Пленкович отново коментира неоправданите увеличения на цените
Коментари Харесай

Хърватският премиер отново призовава за връщане на цените до нивата преди въвеждането на еврото

Хърватският министър председател Андрей Пленкович още веднъж разяснява неоправданите нараствания на цените по време на прекосяването към еврото, които не се дължат на увеличени разноски за първични материали, като прикани тези, които са вдигнали цените, да не вредят на потребителите, съобщи организация Хина.

На 1 януари тази година Хърватия, чието население е към четири милиона, стана 20-ият член на еврозоната и 27-мата страна от Шенгенското пространство, като за първи път страна членка на Европейски Съюз в един и същи ден става член и на двете обединявания.

Обръщайки се към кореспонденти през вчерашния ден в Задар, Пленкович разказа предходната година като доста сложна и означи, че все пак Хърватия се е справила добре и че се чака стопански напредък от към 6 %. Той акцентира, че наборът от ограничения на държавното управление за стопанската система и семействата на стойност 3,6 милиарда евро са помогнали за удържане на инфлацията на ниво 10,8 %.

Регулирахме цените на енергийните артикули, които щяха да бъдат доста по-високи, в случай че държавното управление не се намеси, като по този метод помогнахме на най-уязвимите групи от популацията, което ще продължим да вършим, сподели Пленкович.

Попитан за опцията за завеждане на групов иск против тези, които са повишили цените, Пленкович отговори, че се радва, че асоциациите на потребителите са дейни в това отношение и би трябвало да бъдат.

Правителството има разполагаем боеприпас от ограничения и може да отдръпна дотациите за предприятията, които са нараснали цените, както и други ограничения, добави Пленкович.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР