Хърватската столица Загреб прави обществения транспорт града безплатен за жителите

...
Хърватската столица Загреб прави обществения транспорт града безплатен за жителите
Коментари Харесай

Градският транспорт в Загреб безплатен за граждани над 65 годишна възраст

Хърватската столица Загреб прави публичния превоз града безвъзмезден за жителите на възраст над 65 години. Това е една от най-популярните обществени ограничения в Загреб, обсъждана от години. Мярката улеснява подвижността и понижава разноските за живот на по-възрастните.

Администрацията увеличи прага за подготовка за безвъзмездни пътувания за лица над 65 години на 560 евро предходната година, като по този метод разшири това право до над 20 000 съграждани.

Със настоящето решение за даване на безвъзмезден превоз за лица над 65 години ще бъдат обхванати почти 159 000 души, живеещи в Загреб.

Това е следващият европейски град, който ще дава сходни преимущества. Това към този момент съществува в градове като Лисабон, Мадрид, Любляна, Прага или Будапеща, които улесняват подвижността на възрастните хора и понижават разноските им за живот, счита кметът на града.
 Хърватия гради нова тол система за 100 млн. евро
Хърватия гради нова тол система за 100 млн. евро

За реализатори бяха определени чешка и словашка компании

В момента тече и социална поръчка за закупуване на използвани рейсове и коли за хора с увреждания, като ще се закупят още 40 нови трамвая и 100 рейса, задвижвани от възобновими енергийни източници.

Безплатен превоз за поданици на Загреб на възраст 65 и повече години ще бъде позволен посредством препоръчани промени и ще бъде отворен за публично разискване до края на тази седмица.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР