Хърватската Служба за борба с корупцията и организираната престъпност (УСКОК)

...
Хърватската Служба за борба с корупцията и организираната престъпност (УСКОК)
Коментари Харесай

Арестуваха 12 души в Хърватия за строителни злоупотреби

Хърватската Служба за битка с корупцията и проведената престъпност (УСКОК) е почнала следствие против 12 души, които бяха задържани от полицията в Сплит във вторник по обвинявания в корупция, оповестява организация Хина.
Полицейското ръководство в града удостовери във вторник, че са осъществени обиски на служби в кметството на втория по величина хърватски град, намиращ се на адриатическото крайбрежие.
Сред задържаните има минимум трима чиновници на градската администрация, които са обвинени за строителни злоупотреби, оповестява "Вечерни лист ". Едно от имената е на Звонко Котарац, най-големия строителен бизнесмен в Сплит и неговият брат Иван Котарац, както и архитекти, някогашни градски съветници, ръководители на градските служби за градоустройство и строителство.
Задържаните са обвинени, че са подкрепили строителните бизнесмени да изградят хотел и жилищни здания в предградията на Сплит в нарушаване на условията за строителство, както и да завоюват по противозаконен метод 3.2 млн. хърватски куни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР