Хърватската полиция редовно и често насилствено отблъсква бежанци, лица, търсещи

...
Хърватската полиция редовно и често насилствено отблъсква бежанци, лица, търсещи
Коментари Харесай

Хюман Райтс Уоч: Хърватската полиция редовно и често отблъсква насилствено бежанци

Хърватската полиция постоянно и постоянно принудително отблъсква бежанци, лица, търсещи леговище, и мигранти към Босна и Херцеговина без разглеждане на молбите им за леговище или потребностите от протекция, съгласно отчет на Хюман Райтс Уоч, представен от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1081
„ Хърватските управляващи вземат участие в отбиване, в това число на непридружени деца и фамилии с дребни деца “, написа в отчета.

Тази процедура продължава макар формалното отказване, хипотетичните старания за наблюдаване и повтарящите се и „ неизпълнени “ обещания за ценене на правото да се търси леговище и други правила за правата на индивида, съгласно отчета. Граничната полиция постоянно краде или унищожава телефони, пари, документи за идентичност и други персонални движимости и постоянно подлага на унижения деца и възрастни, от време на време по категорично расистки метод.

„ Изтласкването от дълго време е общоприета процедура за деяние на хърватската гранична полиция, а хърватското държавно управление заблуждава институциите на Европейския съюз с празни обещания “, разяснява Майкъл Гарсия Боченек, създател на отчета и старши консултант към отдела за правата на децата в Хюман Райтс Уоч.

Организацията е интервюирала над 100 индивида, в това число повече от 20 непридружени деца и 20 родители, пътуващи с дребни деца, които са описали постоянно „ бруталното “ отбиване. Някои хора са споделили, че хърватската полиция ги е отблъсквала десетки пъти и не е зачитала молбите им за леговище.

В отчета се показва, че хърватските управляващи съвсем постоянно отхвърлят отговорността за отблъскването, а хърватското вътрешно министерство не е дало отговор на молбата на Хюман Райтс Уоч за среща или коментар по разкритията им.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР