Хърватската частна инвестиционна група Energia Naturalis (ENNA) обяви, че е

...
Хърватската частна инвестиционна група Energia Naturalis (ENNA) обяви, че е
Коментари Харесай

Хърватска компания подготвя IPO, за да инвестира €1 милиард в зелена енергия

Хърватската частна капиталова група Energia Naturalis (ENNA) разгласи, че е почнала подготовка за първично обществено предложение (IPO) и възнамерява да вложи над €1 милиард в зелени планове в Хърватия, оповестява SeeNews. Процесът на нахлуване на финансовия пазар се чака да отнеме пет години.

Миналата година ENNA стартира нов интервал на стратегическо развиване, който ще бъде белязан със обилни вложения. Компанията създава огромни планове за възобновима сила, най-вече слънчева и геотермална.

Компанията разгласи още, че нейните съществени бизнес линии остават възобновими енергийни източници, превоз и логистика и храни, като в бъдеще ще сложи по-рязък фокус върху обезпечаването на енергийна самостоятелност, резистентност и самодостатъчност в производството и разпространяването на храни.
 Хърватска компания показа единствената в света антитерористична роботизирана машина
Хърватска компания показа единствената в света антитерористична роботизирана машина

Уникалното транспортно средство ще влезе в приложимост на полицията и армията

Хърватската група продължава своите вложения в развиването на превоза и логистиката, посредством вложения в железопътни товари и пристанища, по-специално посредством стратегическия порт Риека на северното хърватско адриатическо крайбрежие, който се стреми да бъде нов логистичен център в Централна Европа и най-важният контейнерен терминал в Адриатическо море.

Rijeka Gateway е взаимен план на ENNA и APM Terminals, част от датската логистична група Maersk. Общата стойност на тяхната инвестиция се прави оценка на €480 милиона, а бъдещият терминал в Риека би трябвало да донесе повече от един милион нови контейнерни единици.

Хърватската компания развива бизнеса си както на локалния пазар, по този начин и в страни като Швейцария, Италия, Унгария, Словения и Румъния и генерира 70% от приходите си точно на задграничните пазари.
 Как Хърватия се трансформира в районен енергиен колос
Как Хърватия се трансформира в районен енергиен колос

Страната има всички шансове да се трансформира в търговски хъб за бившето югославско пространство
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР