Хърватия е предимно католическа страна и в момента там тече

...
Хърватия е предимно католическа страна и в момента там тече
Коментари Харесай

Парк в Хърватия привлича с великденската си украса

Хърватия е най-вече католическа страна и сега там тече Страстната седмица преди Възкресение Христово, което ще се празнува на 21 април. Ще ви заведем в тематичен парк, който радва с неповторимия си великденски дух и пролетно въодушевление.

Фамилното имение на семейство Салай е превърнато в същинска великденска приказка! Хиляди разноцветни яйца, зайци, пилета и обилна цветни гирлянди надничат от всяко кътче.

Златко Салай: Идеята пристигна от наши гости. Казах ни, че към този момент имаме Коледна приказка, за какво да нямаме и Великденска?
Традицията с украсяването почнала преди доста време. За осма поредна година обаче, с изключение на по Коледа, семейството предлага празник за очите и душата и за Великден.
Себастиан Жупанчич: Вече бяхме тук по Коледа. Сега дойдохме с детето си, с цел да забележим по какъв начин са украсили и в този момент - хареса ни!
Разходка по украсените алеи, фотография с безбройните дребни и огромни животни, спектакъл или пък занимателна работилница. Това са дребна част от заниманията в тематичния парк.
Дора Косич: Боядисваме яйца и надписваме картички за Великден.
Великден е новото начало, пробуждането на природата, възкръсването на вярата. Желанието на притежателите на приказното имение в Грабовница е освен да потопят посетителите се в този дух, само че и да им дават опция да го запазят и през годината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР