Хари Коник-старши, който беше окръжен прокурор на Ню Орлиънс в

...
Хари Коник-старши, който беше окръжен прокурор на Ню Орлиънс в
Коментари Харесай

Хари Коник-старши, бивш окръжен прокурор на Ню Орлиънс и баща на певеца, почина на 97-годишна възраст

Хари Коник-старши, който беше областен прокурор на Ню Орлиънс в продължение на три десетилетия и по-късно беше изправен пред обвинявания, че чиновниците му от време на време държаха назад доказателство, което би могло да помогне на обвинените, умря в четвъртък на 97 години.

Коник умря спокойно в дома си в Ню Орлиънс със брачната половинка си Лонда и децата си – Сузана и музиканта и артиста Хари Коник младши – от негова страна, съгласно некролог, публикуван от публициста на Хари Коник младши. Причината за гибелта не е предоставена.

Коник детронира настоящия прокурор, Джим Гарисън, на избори през 1973 година Той завоюва преизбирането четири пъти и сполучливо построи поддръжка от разнообразни раси, защото политическата власт в града се измести към афро-американците.

Коник остана непобеден и се пенсионира през 2003 година Но по-късно беше преследван от въпроси дали офисът му е отказал доказателства в интерес на обвинените. Въпросът излезе на напред във времето с решение на Върховния съд на Съединени американски щати от 2011 година...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР