Харесвам България. Харесвам хората. Ние сме малко на крайностите -

...
Харесвам България. Харесвам хората. Ние сме малко на крайностите -
Коментари Харесай

Любо Нейков: Дали метеш улиците или боядисваш сгради, ако е с любов, ще се чувстваш щастлив

Харесвам България. Харесвам хората. Ние сме малко на крайностите - когато ненавиждаме, ненавиждаме доста крепко, доста неприятно, само че когато обичаме, такава любов на никое място другаде не може да откри човек. Това сподели в изявление за Българска телеграфна агенция артистът Любомир Нейков. 

Според него изживяваме времената такива, каквито са. " Тъжно ми е като видя села, които са обезлюдени, само че считам, че и това ще го преодолеем, тъй като по-красива от България няма ", каза Нейков. 

Той е в крайдунавския град във връзка на идната премиера на Русенския спектакъл " Натюрморт със тлъст племенник " от румънския драматург Йон Сапдару. В спектакъла, който ще бъде показан на 18 февруари т. година, Нейков участва в основната роля на племенника. Режисьор е шефът на Русенския спектакъл Боян Иванов. 

" Това е модерна комедия. В нея ме убеди да вземам участие режисьорът, с който се познаваме от студентските години. Не съм работил до момента в Русенския спектакъл. За пръв път ми е и е доста занимателно, тъй като тук открих огромни другари и страхотни сътрудници ", каза Нейков.

На въпрос дали е елементарно в днешно време да си актьор Нейков обясни, че това е като всяка специалност в България - има своите компликации и хубави моменти. 

" Въпросът е да си обичаш специалността, да обичаш това, с което се занимаваш, и да го правиш по най-хубавия метод. Дали ще метеш улиците, дали ще изхвърляш кофите, дали ще боядисваш някакви здания, в случай че го правиш с обич, ще се чувстваш благополучен ", сподели артистът. 

На въпрос по какъв начин като човек, който борави със словото, дешифрира " изкуствен интелект ", " сглобка " и " времеубежище ", избрани за думи и изрази за 2023 година, Нейков отговори, че персонално тези думи ги употребява извънредно рядко в общуването си.

" Времеубежище " е разказ, който ние сме обсъждали. Относно въпросната " сглобка " - не съм употребявал тази дума, тъй като нито я одобрявам, нито я утвърждавам, нито пък това, което седи зад нея. " Сглобка " е хрумка на някакви измислени хора, занимаващи се с някакви измислени неща, които не са в интерес на нас, хората, и на обществото. Това, което вършат, и това, с което се занимават, не доближава до нас. То нас не ни занимава, това занимава само единствено тях и техния другарски кръг ", сподели още артистът. 

На въпрос кои са неговите три думи за предходната година, артистът отвърна, че му се желае те да са доста значими в целия му живот. 

" Понеже по този начин се и споделям - това са обич, мир и да сме здрави. Това са трите най, най, най-важни думи. В последните години усетихме какъв брой е значимо да живеем в мир. На годините, на които съм, мъдростта ми дава да кажа какъв брой е значимо да обичаме и да бъдем обичани. И, несъмнено, най-важното е да сме здрави ", сподели още артистът. 

Актьорът разяснява и дали политиците надминават артистите в превъплъщенията си. " Не, това са извънредно неприятни актьори. Актьорът лъже, само че лъже красиво. И в огромна степен, когато гледаш един артист и неговата изява на сцена или във филми, виждаш по какъв начин хубаво се превъплъщава, а те не умеят, подправени са, дрънчат като цинкови кофи и им проличава какъв брой са неискрени ", каза Нейков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР