Хаосът в СМГ нараства. Временно назначеният директор на Софийската математическа

...
Хаосът в СМГ нараства. Временно назначеният директор на Софийската математическа
Коментари Харесай

Скандалът около СМГ продължава

Хаосът в СМГ нараства. Временно назначеният шеф на Софийската математическа гимназия (СМГ) подаде оставка и в този момент незабавно се търси краткотраен шеф.

Назначената преди по-малко от месец за няколко минути Зоя Савова обяснила, че ѝ е мъчно да се оправя с проблемите. Тя ще продължи да извършва отговорностите си до 10 октомври.

Все още не се знае по кое време ще стартират курсовете в гимназията, проведени от настоятелството. Всички родители са предплатили.

По-рано родители подадоха сигнал до прокуратурата против учебното настоятелство поради подозрения за злоупотреби с разноските за надпревари. "Пари, които се вземат от родителите, по-късно се вземат от настоятелството и се осребряват. Скандалът не е в СМГ, а в учебното настоятелство на СМГ ", съобщи Станислав Бояджиев за bTV.

"В момента тези пари се намират в учебното настоятелство и би трябвало по някакъв метод или да бъдат върнати на родителите, което ще бъде отчаяние за всички, или да бъдат трансферирани по някакъв метод, с цел да се проведат под друга форма ", добави Станислав Бояджиев.

Припомняме, че предходният шеф на гимназията Антони Стоянов беше уволнен на 4 септември, след неколкократни опити от страна на РУО- София той да си подаде оставката. Скандалите към столичната гимназия стартираха, откакто учителят Петя Тодорова бе уволнена дисциплинарно от шефа Стоянов при започване на лятната почивка с претекст уронване престижа на гимназията. Това провокира митинги на родители и възпитаници.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР