Хаосът стигна връхната си точка. Насред набиращата сила трета вълна

...
Хаосът стигна връхната си точка. Насред набиращата сила трета вълна
Коментари Харесай

Аве, Борисов, отиващите на смърт те поздравяват

Хаосът стигна връхната си точка. Насред набиращата мощ трета вълна и растеж на смъртните случаи, а строги ограничаващи ограничения няма. Спирането на имунизацията беше обявено на хората по замайващ метод и провокира суматоха и неясноти. Не беше изяснено политическо ли е това решение, или здравно. Не стана ясно кой носи отговорност и какви ограничения ще бъдат подхванати, с цел да се запазят животът и здравето на хората в риск, откакто главното " оръжие " (по определението на здравните власти) против пандемията - всеобщата имунизация - беше извадено от приложимост.

В момента картината е извънредно тревожна - болестта е в нахлуване, лечебните заведения са на ръба да стартират да връщат пациенти, а всичко е отворено, без нощните заведения и учебните заведения. " Смъртността е като че ли всеки ден в България пада по един аероплан ", както успешно написа Ивайло Йорданов във фейсбук. Всеки ден по един паднал аероплан, представете си го!

На този декор властта абдикира и всичко зависи от волята на ръководството по места . Държавата е на автопилот, до момента в който министър председателят се грижи за предизборния си имидж. А болшинството от гласоподавателите нехае и не съблюдава ограничения. И както постоянно спасението на давещите се е оставено на самите давещи се.

Поредната каша във имунизационния проект беше предшествана от на медицинските специалисти в четвъртък, воден от здравния министър Костадин Ангелов. Тогава станаха ясни няколко неуместни неща:

1. Изпълнителната власт отхвърля да поеме отговорност за тежката здравна обстановка в страната. Премиерът, който другояче не стопира да парадира с едноличната си власт - тотално противоречаща на Конституцията - се скри зад щаба по ковид, който е експертен орган, а не политически.

2. За да не понася Борисов негативите от непопулярните решения, които би трябвало да се вземат тъкмо преди изборите, топката беше трансферирана на районно равнище. Така по места станахме очевидци на шизофренни ограничения. Например в Благоевград рестриктивните мерки траяха от ден до пладне - през вчерашния ден наложени, през днешния ден към този момент бяха анулирани, откакто недоволни стачкуваха пред регионалната администрация. Във Варна се случи същото, като анулираха само честването в 100-годишния си спектакъл, където трябвало да участва президентът Румен Радев. При всеобщо отворени заведения и молове, на всички места като единствена жертва на рестриктивните мерки паднаха отново учениците и студентите.

3. Медиците, изправени на амразурата да бранят Борисов, обясниха, че отговорността за тежката обстановка е на жителите. На фона на фрапантен растеж на болестите, тежките случаи и умрелите от ковид през последната седмица и прогнозите, че третата вълна на пандемията може да надмине по трагични резултати тази от есента на 2020г, се разбра, че засета локдаун няма да се постанова. Нещо повече - медицинските лица се явиха с явно авансово готови речи и непосредствено започнаха с упреците към хората, без нито дума рецензия към изпълнителната власт, на която данъкоплатците заплащат обилно, с цел да реализира надзор и да основава обективни регулации.

Например здравният министър Костадин Ангелов съобщи, че " медицината не може да се пребори за пациент, който не желае да се бори за себе си ", както и че " това е страната, в която живеем, и хората, с които работим ". Тоест " подобен е матр`ялът ", дето викаше министър председателят. Ангелов доразви мисълта си със комплицирано умозаключение, че локдаун ще се наложи, когато хората " повярват в него " и " когато обществото е готово ". Удивителна дефиниция, която в другите страни никой не си разрешава, в случай че не броим Занзибар, който напряко анулира съществуването на коноравируса.

Министърът се опита да се разтовари от политическа отговорност с обяснението, че приказва " като доктор ", което е неуместно поради високия държавен пост, който заема. Липсата на осведомителна акция за имунизациите беше отиграна с информацията, че " до няколко дни ще има клип ", а като мотив за едногодишното забавяне беше посочено: " На тези хора, които играят на масата, по какъв начин да разбираем? Каква информация повече да дадем? " В естествена народна власт тези думи биха били съпроводени с оставка поради очевидното самопризнание за некадърност за справяне със отговорностите в тежката обстановка.

Според здравния министър надзор няма, тъй като той зависел от персоналната отговорност. И произнесе следващия си парадокс: " Ако има 90 индивида на масата, би трябвало ли 90 служители на реда да ги смъкват оттова? " Главният държавен здравен контрольор и член на щаба за ковид доцент Ангел Кунчев постави " черешката на тортата ", като възкликна във връзка неналичието на надзор за съблюдаване на ограниченията и неналагането на по-сериозни ограничавания: За негово сведение - в Германия на всяка крачка има служители на реда, които да наблюдават за ограниченията, и не, не стрелят с автомати, а вкарват ред.

Експертите явно не са наясно по какъв начин действа демокрацията: жителите избират свои представители, които да упражняват властта от тяхно име и да реализират надзор, с цел да не работи " законът на джунглата ". Вместо това напълно безсрамно ни оферират точно този закон за справяне с пандемията. Такава прочее е политиката на държавното управление на Борисов и по отношение на стопанската система, и по отношение на ограничаващите ограничения, и по отношение на имунизацията. Никъде няма грижа, всичко е въпрос на " споразумяване " в мега хаоса.

Представителите на националния щаб сътвориха най-голямото си несъгласие - те признаха тежката обстановка и в същото време отхвърлиха нуждата от незабавни ограничавания . Защо - Кунчев се изтърва: компромисът бил поради стопанската система. Тоест откакто ръководещите не съумяха да предложат съответни помощи на редица сектори, а самоосигуряващите тотално бяха зачеркнати като нуждаещи се от подпомагането, откакто викаха на работодателите " да си продават майбасите, с цел да заплащат заплати ", а на лекарите предлагаха " да се отхвърлят от заплатите си, с цел да има пари за сестрите ", в този момент ще вършат взаимни отстъпки с цената на човешки животи.

Изпратените " на амбразурата " оповестиха, че не желаели да слушат рецензии, тъй като " на цялата планета е по този начин ". Само че не е. Има страни, които скоро ще оставят зад тила си рецесията, има и доста страни, в които хората не изнемогват стопански, както тук.

Щеше да е доста смешно, в случай че не беше същински призрачен сън и в случай че не ставахме очевидци по какъв начин уважавани лекари се излагат по презрян метод в опит да защитят безобразно неверните дейности на едно държавно управление , което от дълго време трябваше да си е подало оставката поради некомпетентността и безотговорността си.

4. Премиерът, здравният министър и специалистите унищожиха всеобщата имунизация. В рамките единствено на 24 часа, откакто се разбра, че в Австрия оповестяват за два случая на тромбози след имунизацията на " Астра Зенека ", единият с съдбовен край, позицията им се прекатурна с хастара на открито. Вчера уверенията бяха, че. Днес към този момент след смъртен случай в България на жена със сърдечно заболяване и наднормено тегло, имунизирана със напълно друга партида, се постановат превантивни ограничения, които се показват в тотално прекъсване на имунизирането и изчакване на " публично изговаряне на комитет към Европейската организация по медикаментите ", а Борисов даже приказва, че чака да му изпратят персонално на него публично писмо.

И към този момент не става дума нито за партиди, нито за пациенти с съответни болести. Спира се всичко, а имунизираните са оставени на личните си страхове. И няма значение, че някои страни съвсем завършиха имунизацията си и нямат проблеми с тромбози. Тук залъгваме неинформираните, че както е в България, по този начин било на цялата планета.

5. В сряда лъсна още една неистина на ръководещите - че всеки ще може да си избира ваксина. Само дето пропуснаха да кажат на хората, че това няма да се случва в този момент, а различен път. И още веднъж контрата се оказа в жителите -

В това лашкане сред секрети и неистини цъфти цялостен безпорядък и съмнение към каквото и да е, обвързвано с тази власт и нейните послания за ковид. И към този момент няма подозрение, че има простичко пояснение - министър председателят Бойко Борисов, който кара последните дни от мандата си, се пробва да угоди предизборно на масата от гласоподавателите. А те, както е известно, желаят леки ограничаващи ограничения против ковид и огромна част от тях са срещу имунизациите. Така животът и здравето на всички стават заложници на предизборната акция на една партия и нейния водач благодарение на лакейството на защити медици - всички те уверени, че се оправят " най-добре ".

Ave Caesar, morituri te salutant!

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР