Хаос по български. Така накратко може да се опише ситуацията

...
Хаос по български. Така накратко може да се опише ситуацията
Коментари Харесай

Медийна сергия: Капризна операция

Хаос по български. Така в резюме може да се опише обстановката с бежанците в страната. Уж посрещнати с уверенията, че ще има премного места за тях - по държавни бази и по хотели, в последна сметка украинците се оказаха в буферни зони " за наказване ", тъй като били доста капризни.

Изявлението на вицепремиера Калина Константинова звучеше по-скоро като обвиняване против избягалите от войната - тъй като отхвърлят да се качат на по този начин добре постлания от страната път. " След като не получихме достоверна и навременна информация за вас, откакто втори ден идват рейсове, които не се пълнят, и към този момент си потеглят от базите, в които са настанени, приключвам програмата ", съобщи Константинова.

А Евгений Дайнов, който написа много изострен коментар, адресиран до нея, дефинира погледа ѝ като " безсърдечен " и изясни, че му припомня на представителите на Народната милиция от едно време.

Това, което най-вече, наподобява, е подразнило вицепремиерката е, че бежанците " желаят да видят дали базата е на плажа и дали има климатик, с цел да си тръгнат ". Но в действителност никой не знаеше къде тъкмо отива, ще има ли аптека наоколо, ще има ли какво да се работи, къде да учат децата и така нататък
Реклама
" Украинците желаят в хотели на първа линия ", писа " Труд ", наблягайки по какъв начин те са бойкотирали програмата на държавното управление и цитирайки председателката на Държавната организация за бежанците Мариана Тошева, която споделя по какъв начин " капризните бежанци ще настаним в Елхово ".

В същото време ръководещите мъчно признаха, че не са дали данни за местоположението на базите поради " съображения за сигурност ". На въпрос в ефира на bTV дали са знаели къде ще бъдат настанявани зам.-министърът по туризма Ирен Георгиева отговори: " Със сигурност знаеха, че настаняването в хотелите приключва на 30 май. " И даде образец с това, че бежанците не са знаели къде да отидат и когато са пристигнали на българската граница. Демек какво значение би трябвало да има за тях настоящето преместване.

" Още през цялото време беше ясно, че системата, която те измислиха с хотелите, рано или късно ще сътвори проблеми ", съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова. А някогашният енергиен министър Мирослав Севлиевски заключи в ефира на bTV (където се конфронтира със зам.-министърката Георгиева), че огромният проблем е счупената връзка сред бежанците и организацията. " Не е правилно това, което споделят, че надали не бежанците се фръцкат, че ги местят от 4-звездни хотели. От 100 дни бежанци имам 40 дни измежду тях, никой не се фръцка, никой не мрънка и не писка, всички си дават сметка, че са бежанци и къде са, че са с по една раница на гърба, един куфар и с деца. Логично е майка с две ръце да се интересува къде ще бъде, откакто има два куфара и две дребни деца. Тя желае просто да знае, нищо повече. Има други, които ни споделят " ние сме с коли, просто кажете къде да отидем, с цел да не натоварваме българската страна ", разяснява той.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Медийна сергия
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР