Хънтър Байдън, синът на президента Джо Байдън, ще се признае

...
Хънтър Байдън, синът на президента Джо Байдън, ще се признае
Коментари Харесай

Хънтър Байдън сключи сделка с прокуратурата и се призна за виновен по обвинения в данъчни престъпления

Хънтър Байдън, синът на президента Джо Байдън, ще се признае за отговорен в две данъчни закононарушения и ще подписа договорка с федералните прокурори по отношение на обвиняване за съзнателно закононарушение с оръжие, заяви Министерството на правораздаването във вторник в съдебни документи .

Споразумението за признание на виновността ще има неотложен отзив в президентските акция през 2024 година, разяснява CNN.

Обвиненията бяха в детайли разказани в наказателно досие в американския областен съд в Делауеър, където американският прокурор Дейвид Вайс, назначен от Доналд Тръмп, организираше следствие, което проучваше изказвания за пране на пари, задгранично лобиране и други евентуални обвинявания.

Адвокатът на Хънтър Байдън, Кристофър Кларк, сподели в изказване, че договорката с федералните прокурори ще „ завърши “ дългогодишното престъпно следствие на Министерството на правораздаването против сина на президента.

„ Хънтър ще поеме отговорност за два случая на непредоставяне на данъчни заплащания в период според съглашение за признание на виновността “, сподели Кларк. „ Обвинение за огнестрелно оръжие, което ще бъде предмет на авансово съглашение за отклонение и няма да бъде предмет на съглашение за признание на виновността, също ще бъде заведено от държавното управление. Знам, че Хънтър има вяра, че е значимо да поеме отговорност за тези неточности, които е направил по време на интервал на ужас и пристрастяване към опиати. Той чака с неспокойствие да продължи възобновяване си и да продължи напред. ”

В малко изказване Белият дом сподели, че Байдън „ обича сина си “. „ Президентът и първата дама обичат сина си и го поддържат, до момента в който той продължава да построява още веднъж живота си. Няма да имаме повече мнения “, сподели представителят на Белия дом Иън Самс.

Тръмп разкритикува съглашението с Хънтър Байдън в социалните мрежи.

'Еха! Корумпираното Министерство на правораздаването на Байдън преди малко почисти стотици години наказателна отговорност, като даде на Хънтър Байдън просто „ пътен билет “. Системата ни е РАЗБИТА!'

Преговорите за реализиране на съглашение за признание на виновността се ускориха през последните седмици. Правният екип на Хънтър Байдън потърси среща с Министерството на правораздаването през април, на която Уайс участва и където юристите на Хънтър Байдън изнесоха презентация, обясняваща за какво считат, че Хънтър Байдън не би трябвало да бъде упрекнат. Техният мотив беше, че Хънтър Байдън е платил дължимите налози, в това число наказания. Говорител на Уайс отхвърли коментар.

Разследване за огнестрелни оръжия и данъчни такси

Прокурорите са проучвали случай от 2018 година, при който огнестрелно оръжие, благосъстоятелност на Хънтър Байдън, е било хвърлено от тогавашната му другарка в резервоар за отпадък в Уилмингтън, сподели човек, осведомен по въпроса. Хънтър Байдън разказа в медийни изявленията през 2021 година, че е бил привързан към опиати, което още повече ускори съмненията, че е нарушил федералния закон, когато е купил огнестрелното оръжие.

Законът не разрешава закупуването на огнестрелни оръжия от всеки, който употребява или е привързан към опиати. CNN по-рано заяви, че федералните прокурори са обсъждали и вероятни обвинявания, свързани с погрешни изказвания, свързани с покупката на оръжие.

По-рано Хънтър Байдън сподели, че е платил неуредените данъчни сметки. Според обществените регистри повече от 450 000 $ държавни вземиния във Вашингтон, окръг Колумбия, са били анулирани през 2020 година – индикация, че тези отговорности евентуално са били изплатени.

Разследващите обаче продължават да ревизират източника на средствата, които Хънтър Байдън употребява за заплащане на данъчните си сметки. Имейлите до Хънтър Байдън, които са били удостоверени от правосъден специалист, демонстрират, че през 2018 година и 2019 година задълженията на Байдън са се натрупали, без значение от многократните предизвестия на своята банка, своя счетоводител и други.

Той неведнъж е бил предупреждаван за данъчните си отговорности, съгласно имейлите, само че неговият юрист сподели пред CNN през юли 2022 година, че тези години са били сложни времена за Хънтър Байдън, като се имат поради проблемите му със зависимостта. Кларк сподели, че клиентът му към този момент е „ изплатил изцяло “ данъчните си отговорности на IRS.

Междувременно следената от републиканците Камара ревизира финансовите покупко-продажби на Хънтър Байдън и изследва метода, по който Министерството на правораздаването се оправя с следствието, както и всяко присъединяване на други членове на фамилията на Байдън в задгранични покупко-продажби.

Други следствия против Хънтър Байдън

Сред въпросите, които се преглеждат в следствието на Министерството на правораздаването, са напъните на Хънтър Байдън, откакто татко му напусна вицепрезидентския пост през 2017 година, да обезпечи договорка с CEFC China Energy за вложение в енергийни планове на Съединени американски щати, съгласно документи, оповестени от републиканци от две комисии на Сената.

Сделката в последна сметка се провали, а изпълнителният шеф на компанията по-късно беше задържан от китайските управляващи на фона на обвинявания в корупция.

По време на администрацията на Обама други бизнес инициативи на Хънтър Байдън в Китай провокираха безпокойствие измежду чиновници на Белия дом, съгласно The ​​New Yorker, който заяви, че Хънтър Байдън е взел дял в капиталов фонд, включващ сътрудници от Съединени американски щати и Китай.

Федералните следователи също преди този момент изследваха свързаната с Украйна лобистка работа на Хънтър Байдън. От необикновен интерес беше работата, която лобистката компания Blue Star Strategies извърши заедно с " Буризма ", енергийна компания, в чийто ръб Хънтър Байдън беше от 2014-2019 година, печелейки до 50 000 $ на месец.

Джо Байдън сподели, че обвързваните с Украйна покупко-продажби на сина му не са имали отношение към работата му като вицепрезидент, когато той ръководеше антикорупционните начинания в Украйна за Съединените щати. И чиновници на Държавния департамент, които бяха сериозни към дейностите на Хънтър Байдън в Украйна, все пак споделиха на законодателите, че това не е повлияло непозволено на правенето на политика, съгласно преписи от показания в Сената.

Инфо: CNN

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР