ХАНОЙ, Виетнам (AP) — Виетнамският автомобилен производител VinFast казва, че

...
ХАНОЙ, Виетнам (AP) — Виетнамският автомобилен производител VinFast казва, че
Коментари Харесай

Виетнамската VinFast ще построи завод за електромобили на стойност 2 милиарда долара в Индия като част от глобалната си експанзия

ХАНОЙ, Виетнам (AP) — Виетнамският авто производител VinFast споделя, че възнамерява да похарчи до 2 милиарда $ за създаване на фабрика за електрически транспортни средства в Индия, третият по величина авто пазар в света по продажби.

Фабриката в щата Тамил Наду в южната част на Индия ще бъде първият набег на компанията в Индия и ще последва стартирането на продажбите на VinFast в Съединените щати и други огромни пазари.

Планът акцентира уговорката на компанията към „ визия за транспортно бъдеще с нулеви излъчвания “, сподели в изказване Тран Май Хоа, заместител основен изпълнителен шеф на компанията по продажбите и маркетинга.

VinFast съобщи, че ангажира 500 милиона $ в първата фаза на строителството и възнамерява да трансформира района към пристанищния град Тутукуди в „ първокачествен център за произвеждане на електрически транспортни средства “. Фабриката ще има потенциал да създава 150 000 автомобила годишно, се споделя в известието. Той даде няколко дру...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР