Ханой. Президентите на Русия и на САЩ Владимир Путин и

...
Ханой. Президентите на Русия и на САЩ Владимир Путин и
Коментари Харесай

„Правда“ : За какво са съгласни президентите на Русия и САЩ

Ханой. Президентите на Русия и на Съединени американски щати Владимир Путин и Доналд Тръмп потвърдиха решимостта си да се борят против „ Ислямска страна “ в Сирия, както и че са привързани към „ суверенитета, независимостта, единството, териториалната целокупност и светския ѝ темперамент ". Президентите се съгласиха, че сирийският спор няма военно решение и потвърдиха, че окончателното му решение може да се реализира само в границите на Женевския развой, написа съветският вестник „ Правда “.
Президентите означиха и сполучливите старания на Съединени американски щати и Русия по предотвратяването на рисковите произшествия сред американските и съветските военни, което е разрешило значително да се усилят загубите на „ Ислямска страна “ през последните месеци и са се договорили да поддържат военните канали за връзка до окончателния погром на групировката.
Съвместното заявление на двамата президенти бе направен по време на срещата им във виетнамския град Дананг. Над него са работили специалисти и от двете страни и окончателният му вид е бил координиран в събота от външния министър на Русия Сергей Лавров и от държавния секретар на Съединени американски щати Рекс Тилъръсън.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР