Хамза Юсаф, мюсюлманин от пакистански произход, стана новият ръководител на

...
Хамза Юсаф, мюсюлманин от пакистански произход, стана новият ръководител на
Коментари Харесай

Ще направят Шотландия жертва на експеримент в духа на Сорос

Хамза Юсаф, мохамеданин от пакистански генезис, стана новият началник на шотландското държавно управление. Формално главната му задача е да реализира самостоятелност от Англия, чието държавно управление се оглавява от индус. Така кървавият индийско-пакистански спор получи проекция в английските управляващи. Но това не е най-интересното от това, което я чака Шотландия в този момент.

Махатма Ганди се бори освен за самостоятелност от Англия, само че и някогашната колония на Лондон Индустан да стане единна суверенна страна - без граница сред индуси и мюсюлмани. Тогава тази концепция се споделя от множеството основни хора в двата клона на антибританската опозиция. Но последвалите несъгласия по отношение на разделянето на въздействието не оставят късмет на положителните планове - две нови страни, Индия и Пакистан, афишират самостоятелност по едно и също време.

Ръководството на двете водещи партии - Индийския народен конгрес и Мюсюлманската лига - се ненавиждат дотам, че не може да се спогодят физически. Следователно границата е начертана от британците, по-специално от лорд Сирил Радклиф, който, както се счита тогава, няма лични ползи по този въпрос.

Лордът се пробва да начертае границата в сходство с въведеното - на религиозна основа и като вземе поради съществуващата инфраструктура, само че тук-там хартията е доста друга от действителността. Тайната за какво Радклиф взема това или това решение в противоречиви случаи, той я отнася със себе си в гроба и унищожава всички документи.

Британецът не изпитва никакви усеща към колониите на Индустан, не се интересува от живота в тях преди специфичната задача и ненавижда локалния климат. Но в случай че тогава му беше казано, че след по-малко от век индус и пакистански мохамеданин ще договарят за разделянето на Британските острови, той сигурно щеше да го одобри за неприятна смешка.

Шегите свършиха: новият водач на Шотландската национална партия (ШНП), а затова и началник на шотландското държавно управление, е второ потомство преселник Хамза Юсаф. Подобно на множеството членове на своята партия, той се застъпва за отделянето на Шотландия от Англия, чието държавно управление неотдавна се оглавява от индиеца Риши Сунак. Такава е иронията на историческата орис или възмездието на англосаксонците за колониализма.

С Лондон всичко е ясно: там на власт са консерваторите, само че във връзка с култа към мултикултурализма торите към този момент не могат да бъдат разграничени от либералите. Но ШНП е нещо като националистическа партия. Шотландският шовинизъм се свързва с брутални брадати мъже с полички, а не с хора като Юсаф. Той постави първата си клетва като член на шотландския парламент доскоро повече от 10 години в шервани, облеклата на индуисткото достойнство, повтаряйки клетвата си на урду, държавния език на Пакистан.

В същото време Юсаф наподобява изключително угрижен за правата на транссексуалните хора, както и за правата на други „ съвременни “ малцинства.

Номерът тук е, че ШНП от дълго време е извънредно демократична партия, надалеч от мейнстрийма в Лондон. Завъртайки се върху концепцията за егоистичното систематизиране на приходите от петрола, открит в шотландския шелф, тази партия към този момент е погълнала целия европейски дневен ред за правата на индивида, в това число култа към Европейския съюз, от който Обединеното кралство, както знаете, се отдръпна.

Що се отнася до несъгласията сред „ свободния избор на пол “ и мюсюлманската вяра, те са по-малко, в сравнение с може да наподобява. Много неща са неразрешени в теократичен Иран, само че интервенциите по промяна на пола са изцяло законни: аятоласите считат, че в исляма няма табу за това.

Друго нещо е, че по някои въпроси Юсаф, меко казано, е радикал. Гарантиран и финансово подсилен от страната „ интерджендър преход ” при първо предпочитание на ученика – това е неговата персонална визия за бъдещето. Това (и може би произходът на първия министър, който в този момент признава това) обрисува линия на разделяне в ръководещата партия в Шотландия.

Основният противник на Юсаф в изборите за вътрешнопартийно управление беше Кейт Форбс, по-малко фамозен, само че по-опитен политик от него. Новият първи министър на Шотландия беше един от най-близките помощници на предходните двама, а също така изпълняваше функционалностите на министър на превоза, правораздаването и опазването на здравето в интервала на всеобщата имунизация против ковид. Сега той е единствено на 37 години, само че Форбс е на още по-малко - на 32 години. Пет от тях тя отговаряше за финансите в шотландското държавно управление.

Изглеждаше, че загубата ѝ е предрешена, само че тя ненадейно наложи сериозна борба на Юсаф, като в последна сметка изостана единствено с четири процентни пункта - 48 на 52. И тук би трябвало да разберем, че Форбс, в противен случай, се придържа към позиции които са консервативни по стандартите на ШНП по въпросите на абортите, гей браковете, промяната на пола, като цяло всичко, което опонира на нейните строги протестантски настройки.

По този метод партията се раздели почти на половина: гаранциите за междуполови преходи, осъществени от Юсаф, за мнозина към този момент са „ прекалено много “. Мнозина са на мнение, че това няма да свърши добре. И първият министър има положителни шансове да потвърди, че критиците по негов адрес не бъркат - толкоз е деятелен.

Например, той даде обещание да разнообрази шотландското държавно управление на расова основа, макар обстоятелството, че Шотландия, за разлика от Лондон или Манчестър, не е расово разнообразна - съвсем всички са бели. Предвид произхода на Юсаф, това ще бъде пълностоен опит в духа на " новата нравственос " върху цяла, въпреки и към момента несамостоятелна, държавна единица.Сякаш в страната на гайдите са решили да изградят идеално общество съгласно повелите на Джордж Сорос.

Самият Юсаф счита, че Шотландия въобще би трябвало да стане република, което, колкото и да е необичайно, не се споделя от болшинството в ШНП (Те в никакъв случай не са възразили да бъдат считани за жители на Елизабет II, като австралийците или канадците). Това, несъмнено, би бил още по-интересен опит, само че Юсаф надали ще бъде позволен да го организира.

Шансовете на шотландците за нов опит за обособяване от Англия посредством референдум са оскъдни. Лондон даде да се разбере, че повече от един път на 20-30 години няма да има референдуми. А една по-твърда и радикална игра ще бъде възпрепятствана от вътрешнопартийните битки на шотландските националисти, които при ръководството на Юсаф рискуват да доближат ново равнище.

Тоест, макар всички индийско-пакистански несъгласия, триумфът на Хамза Юсаф също е празник на улица Риши Сунак. Особено в случай че раздорът стигне до разделянето на ШНП на обичайни национални сепаратисти и нетрадиционни - с ЧЖИЗ, промяна на пола на децата, расово многообразие без ясна потребност и други " послания ".

Като се има поради, че Юсаф е по-полезен за Сунак като първи министър на Шотландия, те могат да намерят общ език, което бащите-основатели на Индия и Пакистан не съумяват да създадат. Така нареченият проект Маунтбатън, за който лорд Радклиф вади картите си, води до цивилизационен спор, който избива минимум един милион души и направи десетки милиони бежанци.

Между другото, и родителите на Сунак, и майката на Юсаф, строго видяно, не са от Индустан, а от Африка - някогашни сънародници индийци и пакистанци също интензивно се реалокират там. Но сюжетът, при който индусът-премиер и мюсюлманският първи министър, заели верните места, разделят Обединеното кралство чисто от възмездие за страданията на своите нации, е добър за кино, само че надали е използван в действителната политика.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР