Хамас пусна пропаганден видеоклип в понеделник, показващ три израелски жени,

...
Хамас пусна пропаганден видеоклип в понеделник, показващ три израелски жени,
Коментари Харесай

Видео със заложници, обвиняващи Нетаняху, предизвика остри реакции


" Хамас " пусна агитационен видеоклип в понеделник, показващ три израелски дами, държани като заложници от терористичната група в Ивицата Газа, които ругаят премиера Бенямин Нетаняху, призовавайки го да обезпечи тяхното освобождение и го упрекват, че не е съумял да предотврати бруталното нахлуване на терористичната група на 7 октомври, написа Times of Israel.

Не е ясно по кое време и къде е снимано видеото на дамите, чието изказване съвсем несъмнено е подбудено от похитителите им.

Малко след публикуването на видеото от кабинета на министър-председателя идентифицираха дамите като Даниел Алони, Римон Бухщаб Кирщ и Лена Трупанов, а фамилиите им оповестиха, че ще дадат конференция вечерта.

Алони беше отвлечена от палестински терористи от кибуца Нир Оз, дружно с 6 годишната и щерка Емилия. Нейната сестра и шурей и техните близначки на 3 години също бяха отведени в Газа като заложници.

Трупанов, синът й Саша и майка й Ирена също бяха отвлечени от Нир Оз, до момента в който брачният партньор й Виталий беше погубен от терористи.

Киршт и нейният сътрудник Ягев Бухщаб са били хванати в дома им в кибуц Нирим.

Тримата бяха измежду минимум 243 заложници , завлечени в Ивицата от " Хамас " и съюзнически терористични фракции по време на над Южен Израел преди три седмици, когато към 2500 терористи нахлуха през границата на Газа в многостранна офанзива и убиха над 1400 души, множеството от тези цивилни, избити в домовете им и на музикален фестивал навън.

Сред пленниците, също най-вече цивилни, има дами, старци и деца. Не е ясно какъв брой от тях са живи.

След офанзивата от 7 октомври " Хамас " освободи четирима заложници - майка и щерка и две възрастни израелски дами - в ходове с посредничеството на Катар, който е хазаин както на американска военна база, по този начин и на политическото бюро на " Хамас ".

Тъй като IDF ускори интервенцията си в Газа, се счита, че " Хамас " употребява разнообразни психически техники, за да посее разделяне и да отслаби решимостта на израелците , до момента в който употребява договарянията за освобождение на пленниците, които държи, с цел да с печели време и запаси за военната си акция.

Изявление от кабинета на министър-председателя осъди видеото със заложници, оповестено в понеделник, като " жестока психическа агитация " от " Хамас ".

" Прегръщам Ви. Сърцето ми е с вас и останалите пленници ", сподели Нетаняху , представен да се обръща към фамилиите на заложниците. " Правим всичко, с цел да върнем вкъщи всички пленници и изчезналите.

Междувременно опозиционният водач Яир Лапид сподели, че е споделил на държавното управление, че ще поддържа всяко изпитание за връщане на заложници от Газа.

" Ще дадем цялостната си поддръжка за всяко решение и всяка стъпка, както и за всяка цена, която ще докара до връщането на заложниците ", сподели Лапид при започване на срещата на фракцията на неговата партия Йеш Атид в Кнесета.

В неделя министърът на защитата Йоав Галант отхвърли хипотетичното предложение на " Хамас " за освобождение на всички пленници, които държи в подмяна на палестински пандизчии в израелски затвори, като " психически игри " на терористичната група , отхвърляйки апелите на някои фамилии да одобряват привидната договорка.

" Ако няма боен напън върху " Хамас ", нищо няма да напредне ", сподели Галант по време на среща с родственици на някои от заложниците, за които е известно, че са държани от " Хамас " и други терористични групи в Газа.

Разговорите с Галант пристигнаха ден откакто Нетаняху организира сходна среща в събота, след недоволства, че държавното управление не отделя задоволително внимание на въпроса.

Също в събота водачът на " Хамас " в Газа Яхя Синвар сподели, че групата е подготвена за " незабавна " замяна на пандизчии с Израел.

Ден по-рано представителят на " Хамас " Абу Обейда изиска Израел да освободи всички палестинци, арестувани за закононарушения, свързани с тероризма, в подмяна на израелските заложници, които групата държи, съобщи Агенция Франс Прес. Смята се, че десетки от заложниците са държани от терористични групи, разнообразни от " Хамас ".
 Израел прави всичко, с цел да върне заложниците вкъщи
Израел прави всичко, с цел да върне заложниците вкъщи

Израел отхвърля и в бранша Газа да има изострен дефицит на лекарства, вода и храна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР