Хамас познава Израел по-добре отколкото ЦАХАЛ - Ивицата ГазаЩурмовите части

...
Хамас познава Израел по-добре отколкото ЦАХАЛ - Ивицата ГазаЩурмовите части
Коментари Харесай

Провалите на израелското разузнаване са причина за провала на наземната операция

Хамас познава Израел по-добре в сравнение с ЦАХАЛ - Ивицата Газа

Щурмовите елементи на ЦАХАЛ са затънали в градската зона на Газа и в селата в северната част на Ивицата. Израелската войска търпи загуби. Интензивните боеве в региона удостоверяват оценката на американския Институт за проучване на войната (ISW), че частите на Хамас в северната част на линията покриват главните отбранителни укрепления в централния град Газа.

ЦАХАЛ разгласява карта, показваща зоната на отговорност на една рота на Хамас и Палестинския „ Ислямски джихад “ сред селата ал-Тоам и ал-Фалуджа. Само за един ден тази единица извърши осем офанзиви против израелските сили с противотанкови ракети и минохвъргачки.

Сателитните изображения, прегледани от ISW, демонстрират следи от танкове и разчистен терен. Това демонстрира, че израелците организират интервенции по разминиране.

ЦАХАЛ не разкрива броя на изгубените бронирани машини. А Хамас твърди, че е унищожил 24 бронирани транспортни средства в зоната на бойните дейности: танкове Merkava IV, бронетранспортьори Namer и бронирани булдозери Caterpillar D9.

Експертите на ISW чакат палестинските бойци да усилят потреблението на самоделни бомби и съвременни ПТРК. Въпреки сухопътната интервенция на ЦАХАЛ, няколко групи (бригадите на Ал-Касам, бригадите на Ал-Кудс и Бригадите на националната съпротива) не престават да обстрелват с ракети и минохвъргачки израелска територия. Цел на една от офанзивите е Тел Авив.

Професор Доувър: Бойците на Хамас са упражнявали под носа на Израел от години

Международни специалисти се питат какво ще се случи след края на сухопътната интервенция на ЦАХАЛ в линията Газа. И освен те - наподобява, че и политиците в еврейската страна към момента не са решили какво да вършат с Палестина.

Израел, припомняме, към този момент окупира линията Газа от 1967 до 2005 година след Шестдневната война. Нахлува в тази територия през 2014 година След деокупацията на линията и ликвидирането на израелските селища, Хамас пое надзор над територията. Вярно, не по кротичък път, а в действителност вследствие на гражданската война в Палестина.

Израелските управляващи изначално подцениха Хамас освен във боен, само че и в политически аспект.

За Израел беше изобретение, че придвижването може да провежда огромна интервенция с всички нужни за това строги ограничения за сигурност, обмисляне и в детайли познаване на територията, написа Financial Times.

В същото време Хамас показва способността да копира израелската технология. ЦАХАЛ употребява бойни Caterpillar D9 за почистване в окупираните територии, а палестинските бойци използваха булдозери, с цел да съборят граничните бариери по време на офанзивата на 7 октомври.

Робърт Довър, професор по разузнаване и национална сигурност в университета Хъл, написа в изданието Conversation, че Израел е надценил миролюбието на Хамас.

Тел Авив стартира да гледа на придвижването като на по-малко намерено враждебно и по-фокусирано върху икономическото развиване на Палестина.

Докато Израел беше принуден да има вяра, че сдържа изморения от войни Хамас, като дава стопански тласъци на мигрантите от Газа. В същото време бойците от военното крило прекосяваха образование.

„ Хамас употребява невиждана тактичност през последните месеци, с цел да подведе Израел, с цел да сътвори у обществото усещането, че не е квалифициран за борба или борба, до момента в който приготвя огромна военна интервенция “, сподели неназован боен източник пред Ройтерс.

Newsweek: Израелското разузнаване даже не повярва на данните на Съединени американски щати

Хамас построи модел на израелско населено място в линията Газа, където щурмови отряди практикуваха диверсии, саботажи и тактики за завладяване.

Екстремистите, прибавя професор Довър, разполагат с точни разследващи данни за системата за противовъздушна защита Iron Dome и други израелски военни технологии. Ето за какво ЦАХАЛ в този момент се сблъсква с такава гневна опозиция. Освен това, даже по време на нахлуването на израелската войска, Хамас продължава да обстрелва Израел с ракети.

Newsweek написа, че още през 2014 година Центърът за битка с тероризма в Уест Пойнт е проучил в детайли военната тактичност на Хамас. Американското разузнаване разказва палестинските бойци като " решителни и адаптивни ".

„...по време на интервенция „ Неразрушима канара “ през 2014 година, Хамас влезе в пердах с израелските сухопътни сили. В същото време бойците на Хамас използваха РПГ, картечници, минохвъргачки, ракети с дребен обхват и ПТРК. Бойците на Хамас бяха по-ефективни и нападателни, в сравнение с в минали спорове, като изненадаха израелските сили и координираха огъня “, цитира Newsweek секретна аналитична записка от Центъра за битка с тероризма.

Очевидно израелското военно разузнаване е пренебрегнало мнението на американските си сътрудници. А в сухопътната интервенция в Ивицата Газа ЦАХАЛ се натъкнаха на мощна и подценявана палестинска военна машина.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР