Хамас нападна, Израел обяви война, хиляди загинаха или бяха ранени,

...
Хамас нападна, Израел обяви война, хиляди загинаха или бяха ранени,
Коментари Харесай

Ужасът от нападанието на Хамас над Израел - няколко разказа на очевидци

Хамас атакува, Израел разгласи война, хиляди починаха или бяха ранени, а това е едвам петият ден. И до момента в който на нас към момента ни е мъчно да повярваме, че такива войни не престават да се случват, няколко очевидци описват за ужаса на случилото се.

Една жена разказва подиуми на ужасяващи кръвопролития, откакто нейният кибуц (селскостопанска комуна в Израел, с общо имущество и тъждество в труда и потреблението) е атакуван от бойци на Хамас в събота, 7 октомври.

59-годишната Естер Маркъс, която напуща Лондон и заживява в Израел през 1984 година, се крие в Алумим - кибуц на към 3 км от границата с Газа, в продължение на 27 часа, до момента в който въоръжени охранители се бият с Хамас. " Имаме лична група, мъже на възраст сред 20 и 40 години, които са особено подготвени да бъдат нещо като цивилни армии. Те са тези, които избавиха живота ни ", споделя общественият служащ и терапевт, припомняйки си момента, в който малко преди 6 сутринта в събота завиват сирените на незабавна помощ.

Тя, брачният партньор й и техните възрастни деца и фамилиите им, в това число две бебета, се скриват дружно и чакат ужасът да спре. " Изгасихме осветлението, нямахме храна, някои хора трябваше да употребяват тези пространства и като бани. През цялото време чувахме пукотевица извън. "   Над главите им прелитат ракети, до момента в който фамилията се пробва да накара двете бебета да останат тихи.

" Това продължи с часове и от самото начало, до момента в който бяхме вътре, тази група мъже просто стреляха по терористите, които се опитваха да обхванат в нашия кибуц. Те убиха редица терористи. "
 Гал Гадот и позицията ѝ за протичащото се в Израел
Позицията на Гал Гадот за протичащото се в Израел

Ето какво написа актрисата

Израелските отбранителни сили сменят спонтанната войска на кибуца в неделя, когато на Маркъс ѝ е казано, че тя и фамилията й ще бъдат евакуирани.  Когато най-сетне напущат помещението в 15 ч. на този ден, тя научава, че 17 тайландски служащи в кибуца са били убити от Хамас. " Нашите служащи бяха избити, убити ", споделя тя. " Просто е извънредно. "

Жената споделя, че доста от мъжете добоволно стават част от армията, с цел да оказват помощ, а доста са призовани. Маркъс споделя, че познава жена с две деца, които са били отвлечени, деца, които са гледали по какъв начин родителите им са убити и домове, които са били опожарени. " Толкова е ужасно и трудно, само че за всичко това сме толкоз признателни, че сме живи. Загубихме толкоз доста хора. Избрахме да живеем тук и да бъдем част от това тук и признавам, че Израел е моят дом, само че в никакъв случай не съм виждала нещо сходно. "
 Защо Миа Халифа поддържа Хамас в спора с Израел
Защо Миа Халифа е на страната на Хамас, а не на Израел

Родената в Ливан някогашна порно звезда има мнение по въпроса

Друга жена - 29-годишната Ноа Биър, която израства в Обединеното кралство, само че в този момент живее в Тел Авив, приказва за " чистия смут " да се изправи лице в лице с стрелец от Хамас, до момента в който бяга от фестивала Supernova. Биър, която има семейство в Манчестър и работи в музикалната промишленост, е с диджей, когато екстремисти нахлуват на фестивала. Тя споделя пред BBC: " Честно казано не мислех, че ще съумея. Бях военен боец в армията и чистият инстинкт ни измъкна. Около три минути откакто ни споделиха да се махнем от региона, бях в кола с диджея.Имахме огромен шанс да имаме кола във ВИП секцията и фактът, че бяхме с раници и нямахме палатки, ни накара да си тръгнем доста бързо. "

Двамата карат няколко минути, преди да се натъкнат на обсада от въоръжени мъже. " Израелските бойци носят зелени жилетки, а тези имаха черни жилетки. Тогава разбрах, че не са бойци. Бяха на всички места към нас, заобиколиха напълно колата. Започнаха да стрелят по нас. Те просто стреляха по нас като луди ", споделя Биър. 

Много ранени хора се доближават към колата им и двамата с джиджея съумяват да оказват помощ на трима души да избягат, като ги завличат и вкарват в автомобила, в това число жена, която е простреляна в крайници. " В момента, в който се разминахме от стрелбата, единственото нещо, което имах в мозъка си, беше да закарам ранените в болничното заведение ", споделя тя.
 Лени Кравиц и песента, с която отговори на войната в Близкия Изток
Лени Кравиц за войната в Близкия Изток

Зае ли страна музикантът

Външният министър на Обединеното кралство Джеймс Клевърли сподели, че " забележителен брой " британско-израелски двойни жители са били въвлечени в спора, добавяйки, че му е " неловко " да дава точни цифри заради бързото развиване на обстановката. Сред починалите има минимум трима британци.

20-годишният Натанел Йънг служи в израелската войска, когато е погубен при изненадващото нахлуване в събота. Семейството на Дан Дарлингтън, който е фотограф, споделя, че се опасява, че той е мъртъв. 57-годишният Бърнард Коуън, който израства в Глазгоу, само че живее покрай границата с Газа, също е умрял съгласно фамилията му. Джейк Марлоу, който се мести от Лондон в Израел и е част от екипа по сигурността на фестивала, също липсва. 30-годишният Дор Шафир, чиято майка е родена в Обединеното кралство и в този момент живее в Израел, остава в неопределеност след посещаване на музикалния фестивал, само че годеницата му Савион е открита мъртва, разкрива Guardian.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР