Голяма част от дейностите, свързани с обучението на водачите, ще

...
Голяма част от дейностите, свързани с обучението на водачите, ще
Коментари Харесай

Дигитализират услуги и дейности при обучението на водачите


Голяма част от дейностите, свързани с образованието на водачите, ще бъдат цифровизирани (снимка: CC0 Public Domain)

Министерството на превоза и известията разгласява за публично разискване промени в Наредба №37 и Наредба №38, регламентиращи изискванията и реда за образованието и изпитите на претенденти за придобиване на дееспособност за ръководство на МПС. 

Наредбите са в Портала за публични съвещания на Министерския съвет. Основните промени са свързани с надграждане и възстановяване функционалностите на осведомителната система за образованието и изпитите на ИА „ Автомобилна администрация ”.
още по темата
Голяма част от дейностите, свързани с образованието на водачите, ще бъдат цифровизирани, в това число образователните дневници и картони, като по този метод от една страна доста ще се понижи административната тежест за образователните центрове, а от друга – ще се увеличи успеваемостта на контрола, реализиран от чиновниците на организацията.

Достъп до осведомителната система ще имат и претендентите за водачи, като те ще могат да се осведомят по този метод за стадия на извършеното им образование по доктрина и процедура, както и за взетите часове и други

Измененията плануват претендентите за водачи да се явяват на научен или на практика изпит не повече от четири пъти в границите на шест месеца от привършване на съответното образование.

При несполучливо полагане на изпита в посочения период, претендентът ще минава ново образование. Отпада задължението за полагане на вътрешен научен и на практика изпит.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР