На 15 юни започва XV издание на Опера в Летния

...
На 15 юни започва XV издание на Опера в Летния
Коментари Харесай

Александрина Пендачанска открива XV издание на ОПЕРА В ЛЕТНИЯ ТЕАТЪР – Варна


На 15 юни стартира XV издание на Опера в Летния спектакъл – Варна 2024 с оперен церемония концерт, отдаден 100-годишнината от гибелта на Джакомо Пучини и 160-годишнината от рождението на Рихард Щраус.

Фестивала ще открият изключителните гласове на сопраните съименнички – световноизвестната прима Александрина Пендачанска и изгряващата звезда на Миланската Скала Александрина Михайлова, в театрално партньорство с тенора Валерий Георгиев и баритона Иво Йорданов. Под диригентската палка на маестро Григор Паликаров в програмата ще звучат арии и дуети от Пучиниевите „ Тоска “, „ Бохеми “, „ Манон Леско “, както и от „ Саломе “, „ Ариадна от Наксос “, „ Кавалерът и розата “ и други на Щраус. На откриващата церемония за първи път във Варна Александрина Пендачанска ще извърши фрагмент от „ Саломе “. Тематичният концерт в постановка на Сребрина Соколова ще постави начало на честванията на Пучини, които ще обединят поредност от заглавия, отдадени на годишнината на гения.

XV издание на летния фестивал ще предложи на публиката двайсет жанрово разнородни спектакъла в категориите опера, оперета, мюзикъл, балет и концерт, осем от които премиерни заглавия. Музикалното лято на Варна ще украсят с гласовете си и звезди като Соня Йончева, Красимира Стоянова, Светлина Стоянова.

Пълната стратегия на Опера в Летния спектакъл – Варна 2024 вижте на фейсбук страницата на фестивала: 

 

 

 

 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР