Хамас директно обвини израелските власти, че носят цялата отговорност за

...
Хамас директно обвини израелските власти, че носят цялата отговорност за
Коментари Харесай

Хамас обвини израелското правителство, че e отговорно за провала ...

Хамас непосредствено упрекна израелските управляващи, че носят цялата отговорност за неуспеха на досегашните договаряния за прекъсване на огъня. Досега радикалното формирование настояваше за дефинитивно преустановяване на огъня в Газа преди размяната на израелски заложници с палестински пандизчии.

 

На 14 март Хамас промени твърдата си позицията и пожела 6-седмично помирение, включващо връщане на разселените палестинци по домовете им и замяна на пандизчии. Страните медиатори - Съединени американски щати, Катар и Египет - от седмици водят договаряния за помирение след пет месеца и половина опустошителна война.

Представители на Хамас приветстваха резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призоваваща за неотложно преустановяване на огъня, само че Израел анулира посещаване на своя делегация във Вашингтон, в символ на неодобрение от вота с " въздържал се " на Съединените щати.

 

Тел Авив твърди, че по този метод се подкопават както военните старания, по този начин и опитите за освобождение на заложниците.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР