Халфът на ЦСКА-София Рубен Пинто може да продължи кариерата си

...
Халфът на ЦСКА-София Рубен Пинто може да продължи кариерата си
Коментари Харесай

Халф на ЦСКА-София пред трансфер в Германия

Халфът на ЦСКА-София Рубен Пинто може да продължи кариерата си в Германия. 27-годишният португалец, който е втори капитан на “червените”, е в трансферните проекти на Нюрнберг, твърди “Билд”. Според изданието точно ползата към Пинто е повода “франките” да уредят контрола с ЦСКА-София. Мачът ще се играе на следващия ден в Марбея и след него ще стане ясно дефинитивно дали ще се стигне до трансфер.

Спортният шеф на Нюрнберг Роберт Паликуча не пожела да разяснява тематиката, само че е повече от несъмнено, че изявите на Пинто в утрешната инспекция ще бъдат следени пдо лупа. Ако германците харесат юношата на Бенфика, само че не се спогодят с ЦСКА-София за цената, е допустимо да се опитат да го вземат като свободен сътрудник през лятото, когато изтича договорът му с “червените”.

Сайтът Transfermarkt.de прави оценка Рубен Пинто на 2,2 млн. евро, само че е ясно, че няма по какъв начин българският клуб да вземе сходна сума за правата му в случай, че той има контракт единствено края на сезона.

Пинто е в ЦСКА-София от 2016 година, а преди този момент е играл за Беленензес, Пасош Ферейра и втория тим на Бенфика. Португалецът е някогашен младежки и юношески национал на родината си. Ако остане на “Армията” и през идващия сезон, той може да се трансформира в чужденеца с най-вече мачове за “червените”.

През есента полузащитникът записа 11 мача и 1 гол в шампионата. В един интервал той беше “замразен” от Люпко Петрович, само че след напускането на сърбина си върна титулярното място под управлението на Милош Крушчич.

Нюрнберг се намира в сериозна рецесия и сега е в зоната на изпадащите във Втора Бундеслига. Клубът работи интензивно на трансферния пазар и към този момент се укрепи с Филип Хайзе от Норич и Константинос Мавропанос от Арсенал. Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР