Халфът на Манчестър Сити - Илкай Гюндоган изтъкна уменията на

...
Халфът на Манчестър Сити - Илкай Гюндоган изтъкна уменията на
Коментари Харесай

Илкай Гюндоган: Винаги съм бил фен на Гуардиола, Клоп ми даде самочувствие

Халфът на Манчестър Сити - Илкай Гюндоган посочи уменията на Юрген Клоп в връзките му с футболистите. Футболистът счита, че Пеп Гуардиола залага повече на тактическия и аналитичния метод.

" Приносът на треньорите, с които съм работил е доста специфичен за мен. Когато подписах с Борусия Дортмунд бях на 20 години и имах проблеми с акомодацията. Първите 6 месеца бяха доста труди за мен. Но Клоп ми оказа помощ, тъй като се отнасяше с футболистите като татко, като другар. Даде ми самочувствие и постоянно беше там, когато се нуждаех от нещо.

Прекарах пет сполучливи години под негово управление. Станах национал и работих с Йоахим Льов. След това имах добър сезон с Томас Тухел, отпред на Борусия, а по-късно имах опцията да работа и с Пеп Гуардиола.

Винаги съм бил почитател на Гуардиола и желаех да работя с него. През 2016-а се появи такава опция и разговарях с него по телефона. Говорихме, спорихме и в последна сметка подписах с Манчестър Сити. Щастлив съм тук в последните 5-6 години. Много се веселя, че работя с Пеп. Той е треньор, от който научих доста.

Към момента се оправяме добре. Последните месец и половина са доста значими за нас. Всеки мач е като край и в случай че спечелим всички финали, това би било един извънреден сезон за нас ", сподели Гюндоган пред турския ефирен канал " Tivibu Spor ".
 Бразилският народен тим желае да назначи Гуардиола
Бразилският народен тим желае да назначи Гуардиола

Вярват в избора си
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР