Хакерска атака срещу най-популярната латвийска социална мрежа в деня на

...
Хакерска атака срещу най-популярната латвийска социална мрежа в деня на
Коментари Харесай

Хакерска атака срещу най-популярната латвийска социална мрежа в деня на изборите

Хакерска офанзива против най-популярната латвийска обществена мрежа в деня на изборите
Най-популярната латвийска обществена мрежа стана обект на хакерска офанзива на фона на провеждащите се в страната парламентарни избори, оповестява Агенция Франс Прес. Хакерите стопираха достъпа до мрежата Draugiem.lv, по известна в прилежащите на Рига страни като Frype.com, и насочиха известие на съветски до потребителите което гласеше: „ Другари латвийци, това ви визира. Границите на Русия нямат край “.

Съобщението подсети за лозунгите от предизборната акция на прокремълската партия „ Съгласие “ - „ Границите на Русия свършват, където тя изиска “ и „ Русия може да избере с кои страни да граничи когато и да е “.

В момента се прави следствие на хакерската атака, заяви представител на Draugiem.lv, която в Латвия си съперничи по известност единствено с „ Facebook “. Проучвания на публичното мнение демонстрираха, че има огромна възможност проруската партия „ Съгласие “ да завоюва вота и евентуално да се коалира с популистки партии, с цел да сформира идващото латвийско държавно управление. / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР