Хакери твърдят, че разполагат с данните от Фейсбук профилите на

...
Хакери твърдят, че разполагат с данните от Фейсбук профилите на
Коментари Харесай

Хакери продават данни от профили във Фейсбук?

Хакери настояват, че разполагат с данните от Facebook профилите на 120 милиона души и се пробват да ги продадат. Специалисти обаче са скептични освен за броя на профилите. Информацията се базира на огромно следствие на Би Би Си. От Facebook оповестиха, че са осведомени с проблема, само че не става дума за следващ пробив на сигурността.

 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
Всичко стартира през септември, когато в в англоезичен конгрес за усъвършенстване на търсенето се появява публикация, която гласи, че се продава лична информация на консуматори на Facebook. Посочва се, че базата данни е от 120 милиона души, че може да се прави поръчка по страни, и че цената на един профил е 10 цента.



Обявата към този момент е свалена, само че следствието на Би Би Си демонстрира, че в онлайн пространството циркулират свободно данните на 257 хиляди души. Като за над 80 хиляди е налична даже персоналната преписка. Повечето компрометирани профили са от Русия и Украйна, което навежда на мисълта, че става дума за дело на съветски хакери. Въпреки, че в масива има информация за хора от Англия, Съединени американски щати и Бразилия.



От Facebook прецизираха, че са се свързали с компанията-собственик на браузърите и с управляващите, и зловредните разширения към този момент са свалени, а данните в тях - недостъпни. Персоналните асистенти за извършване на покупки, приложенията, с които един или различен уебсайт се поставя в рубрика " най-посещавани " даже мини-пъзелите са вероятните способи, посредством които може да се събира информация за потребителите, предизвестяват експерти. Според тях няма връзка сред пробивите на сигурността март и септември и този случай.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР