Хакери, свързани с китайските власти, са получили достъп до електронните

...
Хакери, свързани с китайските власти, са получили достъп до електронните
Коментари Харесай

Китайски хакери са разбили пощата на Държавния департамент

Хакери, свързани с китайските управляващи, са получили достъп до електронните пощи на към 25 западни организации и институции, в това число две федерални ведомства на Съединени американски щати – Държавния департамент и министерството на търговията, оповестиха от компанията Microsoft. Кибератаката е осъществена през месец май тази година, съобщи VoA.

Американските управляващи обявиха, че офанзивата е засечена много бързо и са предотвратени последващи зловредни дейности на хакерите.

Високопоставен чиновник от американското държавно управление разяснява пред публицисти, че сегашната хакерска атака е несъпоставима с проблема SolarWinds от края на 2020 година, когато имаше масирани пробиви в редица институции – зад това стояха съветски хакери, свързани с съветските управляващи.

Агенцията на Съединени американски щати по киберсигурност и отбрана на инфраструктурата заяви, че хакерите са получили достъп до пощите, представяйки се за оторизирани консуматори. За задачата те са употребявали подправени токени за идентификация.

Microsoft разгласи, че офанзивата е осъществена от хакерската група Storm-0558, зад която стоят управляващите на Китай.

Тя е подхваната преди визитата на държавния секретар Антъни Блинкън в Китай в средата на юни тази година. Информацията, с която са се сдобили злосторниците, е била от дребен брой електронни пощенски кутии и не е била секретна, съгласно информация на Associated Press.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР