Хакери причиниха щети за 100 милиона долара на крипто-инвеститори в

...
Коментари Харесай

Пробив на крипто-борса, откраднати са $100 млн.


Хакери предизвикаха вреди за 100 милиона $ на крипто-инвеститори в борсата Binance
(снимка: CC0 Public Domain)

Крипто-борсата Binance спря в четвъртък вечер всички транзакции, включително прехвърлянията на средства, заради случай с хакване, вследствие на който са откраднати 100 милиона $ на вложители.

Открит е експлойт в блокчейн мрежата Smart Chain (BSC), заяви Engadget. Според изпълнителния шеф на Binance, Чанпън Джао, вредите от дейностите на хакерите възлизат на към 100 милиона $.
още по темата
„ Експлойт на междуверижния мост BSC Token Hub докара до [създаването] на спомагателни BNB. Помолихме всички валидатори краткотрайно да спрат BSC. Сега казусът се взема решение. Вашите средства са в сигурност. Извиняваме се за неудобството и надлежно ще предоставим спомагателни актуализации “, сподели Джао в изказване във връзка случая.

Експерти по сигурността от крипто-фирмите BlockSec и Paradigm изясниха, че съгласно данните на блокчейна, 2 милиона токена Binance Coin (BNB) са били откраднати в две транзакции, което се равнява на 568 милиона $ по настоящия курс на BNB.

Хакерът обаче е съумял да изтегли единствено част от парите, защото транзакциите са спрени. Останалите токени, които са в портфейла на хакера, са замразени в мрежата на Binance. Съобщава се още, че към 7 милиона $ от изтеглената сума също са били замразени.

В петък Чанпън Джао увери потребителите, че казусът към този момент е решен. Мрежата Smart Chain работи още веднъж след прибавяне на корекции, с цел да се предотврати проникването на хакери. Така че скоро потребителите още веднъж ще могат да правят преводи и разнообразни транзакции.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР