Хакер с прякора Ryushi твърди, че разполага с данните на

...
Хакер с прякора Ryushi твърди, че разполага с данните на
Коментари Харесай

Хакер обяви, че има данните на 400 млн. души

Хакер с прякора Ryushi твърди, че разполага с данните на над 400 млн. души, които е взел от Twitter. Той желае 200 000 $, с цел да ги изтрие и да не ги популяризира в интернет, оповестява БиБиСи.

Твърдението предизвика започване на следствие на Twitter от ирландската Комисия за отбрана на данните. Тя ще ревизира дали компанията е изпълнила законовите условия за отбрана на данните, както и за реакция при пробив.

Хакерът твърди, че има имена, имейли и телефонни номера, в това число на известни персони и политици. Той е разгласил дребна извадка като удостоверение.

Според спомагателна инспекция на данните от в. Guardian, в листата има информация и за американския политик Александриа Осарио-Кортез, както и известния водещ Пиърс Морган. За в този момент нито Twitter, нито Мъск са коментирали тематиката.

Хакерът твърди, че е употребявал накърнимост в системата, посредством която програмистите на Twitter се свързват с вътрешната мрежа. Направени са инспекции от специалисти по киберсигурност, с цел да се ревизира дали той просто не е копирал данни от предходни пробиви, само че наподобява, че " пробивът е нов и доста по-голям ".

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР