Хага стана първият холандски град, който забрани употребата на канабис

...
Хага стана първият холандски град, който забрани употребата на канабис
Коментари Харесай

Хага стана първият холандски град, забранил употребата на канабис в централната си част

Хага стана първият холандски град, който забрани използването на канабис в централната си част, съобщи Франс прес.

Забраната е наложена след голям брой недоволства от страна на поданици и туристи от мощната миризма и шума, вдиган от феновете на опиата.

От хагската община оповестиха, че се не разрешава потреблението на леки опиати в 13 места на града. Мярката обгръща центъра на града, региона към гарата и комерсиалните улици.

Целта е да се противодейства на неудобствата, създавани от обществената приложимост на канабиса, и да се обезкуражат противообществените прояви.

До края на април нарушителите ще бъдат единствено предупреждавани, а по-късно ще им се постановат санкции, чийто размер ще се дефинира от

прокуратурата.
Във връзка със възбраната се организира и необятна осведомителна акция в града, тъй че всеки да знае къде не трябва да се използва канабис.

Държавният съвет, най-висшата административна инстанция в страната, в това време разреши на община Амстердам да понижи работното време на "кафенетата " наоколо до учебни заведения, където се продава канабис.

Холандия легализира през 1976 година притежаването на канабис, неговата приложимост и препродажба в количество до пет грама. Въпреки това развъждането му и продажбата в огромни количества са неразрешени от закона, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР