Гюргево ще санкционира организаторите на шумните партитаСлед множество сигнали на

...
Гюргево ще санкционира организаторите на шумните партитаСлед множество сигнали на
Коментари Харесай

Силна музика от Гюргево изтормози жителите на Мартен

Гюргево ще глоби уредниците на шумните празненства

След голям брой сигнали на поданици от Мартен за мощна музика от отсрещния бряг на река Дунав регионалният шеф на Русе Анатоли Станев със съдействието на изпълнителния шеф на Асоциация „ Еврорегион Данубиус “ Лили Ганчева организира диалог с префекта на Окръжния съвет в Гюргево Анета Матей, предаде 

Оказа се, че става дума за няколкодневен ваучър на румънски младежи. Най-много недоволства от българска страна са подадени в събота вечерта. Станев изиска от румънските управляващи бъдещи такива тържества да не не престават повече от 22.00 часа и да се заобикалят сходни начинания в крайбрежната зона, където биха обезпокоили освен гюргевчани, само че и живущите на българския бряг. „ Не е обикновено няколко души да са причина за подобен проблем. Не съм срещу веселието на хората, само че дано бъдат по-съобразителни “, съобщи Станев. Той добави още, че е получил увещание от сътрудниците си в Румъния, че повече няма да позволен сходни прояви, които да тормозят жителите от двете страни.

От диалога сред регионалния шеф и префекта стана ясно още, че лицата са открити и следва те да бъдат глобени. Властите в северната ни съседка поеха ангажимент да засилят контрола в трансграничната зона.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР