Гугъл (Google) скоро ще започне да изисква политическите реклами, в

...
Гугъл (Google) скоро ще започне да изисква политическите реклами, в
Коментари Харесай

Гугъл ще се бори с изкуствения интелект в политическите реклами

" Google " (Google) скоро ще стартира да изисква политическите реклами, в които се употребява изкуствен интелект, да бъдат съпроводени от ясно означение, в случай че изображенията или звуците са били изкуствено изменени, съобщи Асошиейтед прес.

Генерираните от изкуствен интелект предизборни реклами в " ЮТюб " (YouTube) и други платформи на " Google ", в които има изменени хора или събития, би трябвало да включват ясно означение, ситуирано на елементарно видимо за потребителите място, съобщи компанията в актуализация от тази седмица на своята политика за политическо наличие.

Новото предписание ще стартира да се ползва от средата на ноември, малко по-малко от година преди президентските избори в Съединени американски щати. То ще засегне и рекламите преди изборите следващата година в Индия, Република Южна Африка, Европейски Съюз и други райони, където " Google " към този момент има въведен развой на инспекция за рекламодателите, участващи в избори.

Въпреки че подправените изображения, видеоклипове или аудиоклипове не са оригиналност в политическата реклама, инструментите за генериране посредством изкуствен интелект ги вършат по-лесни за осъществяване и по-реалистични, показва АП.

Някои президентски акции в Съединени американски щати - в това число тази на губернатора на Флорида Рон Десантис - към този момент употребяват технологията.

През април Националният комитет на Републиканската партия пусна напълно генерирана от изкуствен интелект реклама, предопределена да покаже бъдещето на Съединени американски щати, в случай че президентът Джо Байдън бъде избран отново. В нея бяха употребявани подправени, само че реалистични фотоси, показващи заковани с дъски витрини на магазини, бронирани военни патрули по улиците и талази от имигранти, които основават суматоха, предава Българска телеграфна агенция.

През юни акцията на Десантис показа рекламен клип, ориентиран против неговия конкурент от първичните избори на Републиканската партия Доналд Тръмп, в която бяха употребявани генерирани от изкуствен интелект изображения на някогашния президент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР