Губернаторите на Калифорния и Илинойс обявиха извънредно положение, за да

...
Губернаторите на Калифорния и Илинойс обявиха извънредно положение, за да
Коментари Харесай

Кои щати са в извънредно положение заради маймунската шарка?

Губернаторите на Калифорния и Илинойс оповестиха изключително състояние, с цел да засилят напъните си за имунизиране против маймунска шарка, защото вирусът се популяризира с огромни темпове в цялата страна.

Така те станаха вторият и той щат, който афишира изключително състояние след Ню Йорк.

В Съединени американски щати са регистрирани повече от 5800 евентуални или доказани случая на маймунска шарка. По данни на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати в Калифорния във вторник са регистрирани над 800 случая, а в Илинойс – над 500. Въпреки че Световната здравна организация разгласи епидемията от маймунска шарка за изключителна обстановка в региона на публичното здраве с интернационален темперамент,

администрацията на Байдън към момента не е оповестила изключителна обстановка в региона на публичното здраве в цялата страна.

В Калифорния оповестяването на изключително състояние разрешава на личния състав на незабавната здравна помощ в целия щат да ползва утвърдените от FDA ваксини против маймунска шарка, като по този метод се уголемява кръгът от хора, които могат да имунизират жителите на щата против вируса, макар че имунизациите не престават да липсват.

“Разширяването на кръга от лица, отговарящи на изискванията за имунизиране, ще подкрепи доста актуалните старания и ще поддържа предстоящите по-нататъшни старания за имунизиране след приемането на спомагателни дози от федералното държавно управление “, се споделя в прокламацията.

“Ще продължим да работим с държавното управление, с цел да осигурим повече ваксини, да покачваме осведомеността за понижаване на риска и да поддържаме ЛГБТ общността, бореща се със стигматизацията “, съобщи губернаторът на Калифорния.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР