Губернаторът на щата Флорида Рон ДеСантис обяви в събота извънредно

...
Губернаторът на щата Флорида Рон ДеСантис обяви в събота извънредно
Коментари Харесай

Извънредно положение е обявено в щата Флорида заради приближаващ ураган

Губернаторът на щата Флорида Рон ДеСантис разгласи в събота изключително състояние в целия щат поради тропическата стихия " Йън ", която набира мощ над Карибско море и съгласно прогнозите ще прерасне в мощен вихър до дни, заяви Асошиейтед прес. Малко по-късно президентът на Съединени американски щати Джо Байдън също разгласи изключително състояние за щата.
Прочетете още
" Тази стихия има капацитет да се усили до мощен вихър и ние призоваваме всички поданици на Флорида да се приготвят ", сподели ДеСантис и добави, че щатските управляващи координират дейностите си с всичките си сътрудници на щатско и локално ниво.

Президентът Байдън на собствен ред също разгласи изключително състояние за щата и упълномощи Департамента за вътрешна сигурност и Федералната организация за ръководство на рецесии (FEMA) да координират избавителните дейности и да окажат подпомагане при отбраната на човешки животи и имущество. Байдън също така отсрочи плануваното си за 27 септември пътешестване във Флорида поради бурята.

Националният център по ураганите разгласи, че се предвижда " Йън " да се усили бързо в идващите дни, преди да премине през Западна Куба и да се насочи към западния бряг и северозападната част на Флорида в средата на идната седмица. Очаква се бурята да прерасне в вихър в неделя и в мощен вихър късно в понеделник или рано във вторник.

Джон Канялози от центъра по ураганите в Маями обаче посочи, че още е рано да се каже коя част на щата ще бъде най-силно наранена, по тази причина всички поданици на Флорида са съветвани да наблюдават прогнозата и да се приготвят.

В събота силата на ветровете в обсега на " Йън " доближи до 75 км/ч при прекосяването на бурята на 370 км южно от Кингстън, Ямайка, написа Българска телеграфна агенция.

Асошиейтед прес оповестява, че поданици на Флорида се редят на опашки от ранна заран за бутилирана вода, генератори и шперплат за обковаване на прозорци.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР