Губернаторът на щата Алабама Кей Айви подписа закон, с който

...
Губернаторът на щата Алабама Кей Айви подписа закон, с който
Коментари Харесай

Алабама прие закон за "химическа кастрация" на педофили

Губернаторът на щата Алабама Кей Айви подписа закон, с който се вкарва така наречен химическа кастрация за някои наказани педофили, заяви Би Би Си.

Текстът му планува приетите за отговорни за полово нахлуване против деца до 13 години да преминат преди приключването на наказването през едномесечна стратегия за понижаване на половия нагон посредством лекарства. Едва по-късно те могат да бъдат пуснати на независимост, а съдът ще реши дали програмата да продължи.

Това е седмият американски щат, въвел тази процедура, употребена и в страни като Южна Корея и Индонезия. Алабама дефинира още, че наказаният ще би трябвало да заплати медикаментите.

Вносител на проектозакона е републикански конгресмен, развълнувал се от история, която чул в неправителствена организация за приемни грижи за дете, против което било осъществено полово посягане. Но законът е подложен на критика от щатското бюро на Американския съюз за цивилен свободи. Според изпълнителния му шеф Рандал Маршал " не е ясно дали всичко това има резултат и даже дали е потвърдено, че тези лекарства работят ". " А когато страната стартира да прави опити върху хора, считам, че това жестоко погазва Конституцията ", добавя той.

Химическата кастрация е процедура, при която с хапче или инжектиране на вещество се блокира производството на тестостерон и се влияе потискащо на половото предпочитание на индивида. Но след прекъсването на процедурите, нормално се възвръща предходното положение.

През 2009 година във Англия е имало присъединяване на пандизчии в пилотна стратегия. Правени са и тестови проби с доброволци " с висока степен на полов нагон или интензивни полови мечти ", споделя още Би Би Си. Според престъпния психиатър Дон Гръбин резултатът били " обилни промени в техния живот ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР