Губернаторът на Северна Каролина налага вето върху законопроекта за преразглеждане на изборите

...
Губернаторът на Северна Каролина Рой Купър в четвъртък наложи вето
Коментари Харесай

Губернаторът на Северна Каролина Рой Купър в четвъртък наложи вето върху законопроекта за преразглеждане на изборите, приет от контролирания от републиканците законодателен орган миналата седмица.

Губернаторът демократ нарече законодателството опасно.

„В момента законодателните републиканци в Северна Каролина настояват за цялостно нападение срещу правото на глас, използвайки съвета на лично подбраната от Тръмп отричаща изборите Клета Мичъл, която се обаждаше, опитвайки се да му помогне да отмени изборите в Джорджия “, каза Купър в началото на видео, публикувано в официалните му акаунти в социалните медии, обявявайки своето вето. „Тази атака няма нищо общо със сигурността на изборите, а всичко свързано със запазването и получаването на власт.“

Двойка попълва бюлетините си по време на деня на първичните училища на 17 май 2022 г. в Белюс Крийк, Северна Каролина. Двойка попълва своите бюлетини по време на деня на Основните училища на 17 май 2022 г. в Белюс Крийк, Северна Каролина. Мелиса Сю Геритс/Гети изображения

Законопроект 747 на Сената ще преразгледа съществуващите изборни закони на щата Тар Хийл, добавяйки нови ограничения и крайни срокове и допълнително овластявайки пристрастните наблюдатели на изборите, наред с други промени. Мярката също така ще промени настоящите правила за регистрация в същия ден по време на периода на предсрочното гласуване. Съгласно новото законодателство регистриращите се за същия ден ще трябва да използват „бюлетина за извличане“, която може да бъде изхвърлена, ако окръжната изборна комисия не може да потвърди адреса им.

Купър също обеща да наложи вето на друг законопроект, свързан с изборите, който все още работи в законодателната власт, законопроект 749 на Сената, ако в крайна сметка стигне до бюрото му.

Републиканците имат супер мнозинство както в щатската Камара, така и в Сената и успешно отмениха повече от дузина вета на Купър тази сесия. В допълнение към мнозинството, устойчиво на право на вето в законодателния орган, републиканците вече имат мнозинство и във Върховния съд на Северна Каролина, което повишава вероятността те да надделеят във всякакви съдебни битки относно мярката за преразглеждане на изборите.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР