Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм обяви снощи извънредно положение в

...
Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм обяви снощи извънредно положение в
Коментари Харесай

Извънредно положение в щата Калифорния заради маймунската шарка

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм разгласи нощес изключително състояние в щата заради разпространяването на маймунската шарка, с цел да " поддържа напъните на щатските управляващи за имунизация " , заяви Ройтерс.

Щатските управляващи на всички нива работят за закъснение на разпространяването на болестта, като употребяват проби, следене на контакти и партньорства с общностите, с цел да подсигуряват, че изложените на максимален риск са във фокуса на напъните за имунизация и лекуване, акцентира губернаторът.

В Калифорния са доказани близо 800 случая на маймунска шарка, сочат публични данни от четвъртък. 98,3% от случаите са при мъже, множеството от които се разпознават като ЛГБТ. Вирусът се популяризира най-вече измежду мъже, които вършат секс с лица от същия пол, както и при транссексуални и лица, които не се разпознават като дами или мъже.

Обявяването на изключително състояние разрешава на щатските управляващи да координират по-лесно дейностите си за битка с разпространяването на заболяването и дава опция на незабавната помощ да слага ваксини.

Канцеларията на губернатора заяви, че Калифорния е раздала над 25 000 дози от получените 61 000 дози ваксина , въпреки че препаратът не доближава в цялата страна.

Над 30 обекта в щата оферират лекуване на маймунска шарка, макар че антивирусното лекарство " Тековиримат " също не доближава.

" Ще продължим да работим с федералното държавно управление за обезпечаването на повече ваксини, да повишим разбирането за нуждата от ограничение на рисковете, както и ще сме с ЛГБТ общността в битката със стигматизацията ", увери губернаторът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР