Гуакамоле с водорасли за добра фигура и лесно засищане на

...
Гуакамоле с водорасли за добра фигура и лесно засищане на
Коментари Харесай

Гуакамоле с водорасли

Гуакамоле с водорасли за добра фигура и елементарно насищане на апетита оферират специалисти. Гуакамолето е известно мексиканско ядене. Основата на ястието е сок от авокадо и лайм (или лимон). Много е значимо да употребявате узряло авокадо, от това зависи усетът на ястието. Най-често то се сервира с царевичен чипс.

Състав на гуакамолето с водорасли:

авокадо – 1 бр.

сухи водорасли – 2-3 с.л.

пикантен сос – 1 с.л. или на усет

Как се подготвя:

Накиснете водорасли (келп) в топла вода. За готовността на водораслите са нужни 15-20 минути. Най-удобно е да употребявате тали от водорасли, които се продават в профилирани магазини. Ако употребявате цели водорасли, по-добре е да ги смелите преди накисването. Когато водораслите се наквасен за задоволително дълго време, те би трябвало да бъдат изцедени през решето от непотребната вода. С водата, която остава след накисването, е превъзходен метод да си извършите детокс маска – веществата, които се намират в талиите на водораслите, имат ненадмината дарба да извличат токсините от кожата.

За да извършите компресна маска, би трябвало да накиснете памучни тампони в тази вода от „ водорасли “ и да ги разпределите върху почистената кожа на лицето. Оставете за 10-15 минути, изплакнете с вода и се изненадайте какъв брой свежа и гладка е станала кожата ви.

Обелете и намачкайте авокадото с вилица, прибавете накиснатия и изцеден келп, пикантен сос на усет и разбъркайте всичко. Добавете сол, лимонен сок, чесън и черен пипер на усет. И, апропо, можете да добавите черна сол – тогава ястието ще наподобява като яйчена салата.

Използвайте гуакамолето с водорасли като дип, с пресни зеленчуци или като гъст пастет за сандвичи, или като заряд за сурови зелеви сармички, или направете рулца, като увиете ястието в лист нори… Във всеки случай, всички изроени разновидности стават доста вкусни! А също по този начин са здравословни, нискокалорични и засищащи разновидности за обяд или вечеря.

Гответе с обич към себе си и околните си!

 infomax-logo-50-15-HW

Оценете тази статия
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР