Грузия няма нищо общо с взривяването на Кримския мост и

...
Грузия няма нищо общо с взривяването на Кримския мост и
Коментари Харесай

Грузия отрече да има нещо общо с взрива на моста в Крим

Грузия няма нищо общо с взривяването на Кримския мост и не е записала транспортиране на експлозиви в камион през своя територия, съобщи през днешния ден грузинският заместник-министър на вътрешните работи Александър Дарахвелидзе, представен от ТАСС, написа Българска телеграфна агенция.

" Грузия няма нищо общо със случая. Както директните, по този начин и нетранзитните товари в Грузия минават митнически надзор, само че подобен подозрителен факт (превоз на експлозив - бел. ТАСС) не е регистриран ", сподели той пред медии в отговор на журналистически въпрос.

На 9 октомври ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин разгласи, че е открит маршрутът на взривения камион. Според него камионът е отпътувал от България за Грузия, след което траял през Армения, Северна Осетия и Краснодарския край.

По-рано през днешния ден грузинският заместник-министър на финансите Гиорги Какауридзе сподели, че камионът, който се взриви на Кримския мост, не е минал митническата граница на Грузия.

На 8 октомври на Кримския мост беше взривен камион, вследствие на което се възпламениха цистерните на товарен трен, отбелязва ТАСС. Загинаха трима души и бяха разрушени два сектора от автомобилната част на моста. Руската Федерална работа за сигурност заяви през днешния ден за задържането във връзка със случая на осем души - петима руснаци и трима жители на Украйна и Армения. За организирането на транспорта на експлозивите от България през Грузия до Армения съгласно ТАСС са упрекнати украинските жители Цюркало Михаил Владимирович, Ковач Денис Олегович, и Соломко Роман Иванович, грузинските жители Иносаридзе Сандро и брокер на име Леван, както и арменският жител Артур Терчанян.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР