Груповата фаза на Световното първенство по крикет 2023 приключи и

...
Груповата фаза на Световното първенство по крикет 2023 приключи и
Коментари Харесай

Световно първенство по крикет на ICC 2023: Пет неща, които научихме в груповата фаза

Груповата фаза на Световното състезание по крикет 2023 завърши и знаем четиримата полуфиналисти, които ще се борят за трофея в Индия.

Домакините дружно с Австралия, Нова Зеландия и Южна Африка в този момент ще се борят за короната на международните първенци.

Продължете да четете

лист от 4 детайла „ Лицемерието “ на футбола: Скандали със залагания удариха спорта в Италия и отвън нея Спортен седмичник: Афганистан освети Световната купа по крикет От спорт до музика, палестинската диаспора в Чили се събира в поддръжка на Газа МОК утвърди пет спомагателни спорта за Олимпиада LA 2028, в това число крикет завършек на списъка

Турнирът стартира на 5 октомври с двама предходни финалисти, които се изправиха един против различен и Нова Зеландия бързо отмъсти на Англия за провалянето във финала през 2019 година

Ето пет основни извода от последните шест седмици.

1. Индия е безапелационен любимец

Индия завладя груповата фаза на Световното състезание през 2023 година и съвършеният връх от девет победи в девет мача е просто премия за тяхното показване.

Домакините сложиха стандарта, към който другите трима полуфиналисти би трябвало да се стремят, в случай че някой желае да спре Рохит Шарма да вдигне трофея.

Връхната точка с топката беше успеха над Шри Ланка за 55 – най-ниският общ резултат от тестова нация на Световно състезание. Мохамед Шами завоюва пет уикета при успеха от 302 серии в Мумбай.

Да изберете акцент с бухалката би било като да изберете обичаното си дете.

Може би това беше против Австралия и всички шансове, когато Индия беше с три по-малко с два ръна на дъската, до момента в който преследваше 200.

Рохит беше един от тримата, които си потеглиха, само че двамата останаха по средата, Вират Коли и К. Л. Рахул, бяха спокойни и невъзмутими – и в последна сметка превъзходни.

Тази победа с шест уикета в Ченай сподели: останалите са в неволя.

2. Коли е крал

Индивидуално, имаше един необикновен миг, когато Коли изравни върха на Сачин Тендулкар от 49 еднодневни интернационалните стотици.

Това пристигна при успеха от 243 серии против Южна Африка и десничарят го разказа на церемонията след мача като „ нещо от фантазии “.

Фактът, че това беше реализирано на рождения му ден, беше връхната популярност на 70 000 почитатели в Eden Gardens.

Двойката бяха съотборници през 2011 година, когато Индия за последно завоюва Световната купа.

Освен че е на прага на втора корона, Коли се изравни с Тендулкар в 277 ининга, до момента в който Тендулкар лиши повече от 450 ининга, с цел да доближи своята 49-а.

3. Англия е в Шампионската купа – само че едвам в този момент

Най-голямата опасност за Индия трябваше да бъде защитаващият купата си Англия.

Но тимът на Джос Бътлър на процедура към този момент беше отвън конкуренцията за класиране за полуфиналите, до момента в който всички останали към момента се оправяха.

Новозеландците бързо си отмъстиха след провалянето си през 2019 година на финала в Лордс, с безапелационна победа с девет уикета в първия мач.

Победата против Бангладеш за Англия беше последвана от серия от пет загуби, което изрично постави завършек на отбраната на трофея.

Също по този начин остави Англия пред позора да пропусне квалификацията за Шампионския трофей за 2025 година

Отборът на Бътлър трябваше да завоюва последните си два мача – против Холандия и Пакистан.

Те съответно се задължиха и по този метод сложиха завършек на дребните шансове на последния да стигне до последните четири.

4. Никога не отписвайте австралийците

Австралия загуби първите си два мача, в това число първия им мач против Индия, и изглеждаше, че може да бъде първият тим, който отпадна.

Последваха седем следващи победи за тима на Пат Къминс, приключили с един от, в случай че не и най-невероятните моменти на Световно състезание.

Удряйки съвсем с един крайник, зашеметяващите 201 на Глен Максуел не играха против Афганистан, насочиха Австралия към победа с три уикета.

Това също удостовери мястото на австралийците на полуфиналите и целият ининг съдържаше 128 топки с 21 четворки и 10 шестици.

Cummins сподели, че това е „ най-великият еднодневен ининг, игран в миналото “ и пристигна с 91-7 на австралийците, преследващи 292.

Всичко това пристигна на фона на Максуел, който реализира 41-рън сенчъри против Холандия – най-бързият на Световно състезание.

5. Южна Африка може да завърти ъгъл

Южна Африка е съвсем мъже на Световните купи по крикет след имплозията през 1999 година на полуфинала против Австралия в Хедингли в Лийдс, Англия.

Нелюбезният и може би малко неправдив прякор „ задушници “ ги следва от този момент.

Те също сложиха ранен маркер на този шампионат, когато Ейдън Маркрам записа най-бързия тогава сенчъри на Световно състезание (откакто е откраднат от Максуел).

Това беше едвам вторият ден от шампионата в Индия, когато той извади трите числа със жанр против Шри Ланка в Дели.

Отборът му също влезе в книгата на върховете с най-високия събирателен резултат в шампионата от 428 при 102 победи.

Южна Африка можеше да се смята за най-големия противник на Индия на полуфиналите, в случай че не беше срещата им в груповата фаза. Едно от единствено две провали за Proteas ги накара да бъдат унижени от домакините в проваляне от 243 серии, защото бяха изхвърлени за 83 в Колката.

Източник: Ал Джазира

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР