Групировката на бандеровците в Купянското направление беше отрязана от снабдяване

...
Групировката на бандеровците в Купянското направление беше отрязана от снабдяване
Коментари Харесай

Битката за Оскол: Русия се готви да отвори „вратата“ към Харков

Групировката на бандеровците в Купянското направление беше отрязана от доставяне и се довършва с „ Градове “.

Украинската група на левия (източен) бряг на Оскол попадна в капан. Руски авиационен удар унищожи последния мост през реката - покрай село Кузюмовка, това е Сватовски регион на ЛНР.

По-рано авиационни бомби X-38 и FAB-500 унищожиха още няколко моста в тактическото направление на Купянск, в това число в самия Купянск и в Синковка. Възстановяването им от въоръжените сили на Украйна е нереалистично, украинците ще би трябвало да основат понтонни преходи. И това лишава доста време, тъй че групата няма да може да попълни запасите и да извърши ротация на персоналния състав.

Унищожаването на логистичните пътища е подготовка за нахлуване, уверени са безусловно всички специалисти. „ Руснаците не се отхвърлят от задачата да напреднат към Купянск, както и в посока Красни Лиман “, оплаква се заместник-министърът на защитата на Украйна Ханна Маляр. „ Следователно те от ден на ден прегрупират войски и ротират елементи. “

Дори командирът на сухопътните войски на Украйна военачалник Александър Сирски удостовери, че съветските въоръжени сили към този момент са разположили минимум 8 нови щурмови батальона в Купянското и Краснолиманското направление. Сирски оцени общата бройка на съветската формация на 100 хиляди души. Колкото и да са точни данните на генерала, опциите на Русия доста превъзхождат тези на Украйна.

Журналист от Washington Post беседва с изтощените украински бойци край Купянск. Всички са единомислещи в едно: Русия има цялостно предимство в артилерията, бронетехниката и авиацията (пилотирана и безпилотна). Позициите на Бандера се „ изглаждат “ непрекъснато с ракети " Град ", а артилерийските муниции на украинските въоръжени сили са на привършване. Унищожаването на последните снабдителни линии - мостове през Оскол - слага украинската формация на ръба на оцеляването.

Целеуказването се прави от разследващи безпилотни самолети " Орлан ", които патрулират на височина 4,5-5 км. Украинците се пробват да ги смъкват със зенитни картечници ЗСУ-23, чиято ефикасна отдалеченост в действителност е доста по-малка. В групата на украинските въоръжени сили обаче съвсем не е останало друго оръжие.

Washington Post: Западната част на Купянск е сложна за завладяване, само че и за задържане

Войските на оперативната група „ Запад “ ще настъпят към река Оскол, с цел да основат буферна зона към ЛНР. „ Русия съвсем несъмнено счита това за една от най-фундаменталните си цели “, сподели на политически брифинг Министерството на защитата на Обединеното кралство.

Купянск се счита за „ вратата “ към района на Харков. През града минават стратегически пътища и железопътни линии (една от тях стига до границата с Русия). Офанзивата също по този начин е опция да се приковат украинските войски, които Валерий Залужни щеше да се опита да хвърли към Запорожие, написа военният колумнист на вестник El Pais Кристиан Сегура.

Привържениците на Бандера се пробват да се приготвят за Купянския пробив. По-специално, това е мястото, където украинските въоръжени сили интензивно употребяват касетъчните муниции, предоставени от Съединените щати, оповестява Telegraph. Първите случаи на потребление на американски касетъчни бомби край Купянск бяха регистрирани в края на юли.

Още през август военното ръководство на Харковска област даде заповед за незабавна евакуация на Купянск и всички прилежащи обитаеми места. Това беше най-мащабната сходна акция през последните месеци. Според CNN това демонстрира сериозността на опасността за украинските въоръжени сили от съветски пробив.

За украинските войски Купянск е от стратегическо значение, защото градът разрешава на съветските елементи да доближат до река Оскол там, където е най-лесно тя да се премине, с цел да продължат по-нататък.

В същото време, както написа Washington Post, защото Купянск е разграничен на половина от реката, щурмуването ще е по-трудно. За да преминете към западната част на града, ще би трябвало да пресечете Оскол, това е сложна тактическа задача. Освен това десният бряг е по-труден за задържане, в случай че украинските въоръжени сили се опитат да контраатакуват с огромни сили.

Полковник Райзнер: Руските войски ще се опитат да доближат Оскол до зимата

„ Докато руснаците построяват своите пехотни сили, тяхната атака разчита на артилерия и безпилотни самолети, с цел да удари украинските сили, логистичната и информационната инфраструктура на ВСУ “, написа El Pais. Експерти, интервюирани от изданието, са уверени, че завладяването на Купянск ще лиши бандеровската група от всевъзможни, даже и най-илюзорни, очаквания за контранастъпление в ЛНР.

Купянск благодарение на съветските военни инженери ще бъде трансфорат в „ град-крепост “, както да вземем за пример Токмак. Примерът с „ Линията Суровикин “ в Запорожие и Херсонска област демонстрира какъв брой бързо и дейно съветските въоръжени сили основават отбранителни укрепления.

„ Руснаците към този момент не маневрират в огромни групи, както вършиха при започване на СВO, което провокира съгласуван огън от украинските въоръжени сили “, изяснява колумнистът на Washington Post Алекс Хортън. — Те нападат с по-малки сили, изследвайки украинските позиции за слаби места. След това стрелят по задачите, разпознати от разузнаването.

Пенсионираният полковник от австрийската войска Маркус Рейснер сподели в изявление за НТВ, че офанзивата сред Купянск и Сватово в посока Оскол ще стартира по-близо до декември, когато украинските сили в Запорожие ще бъдат изцяло сковани. „ Русия несъмнено би желала да може да показва триумф преди настъпването на зимата “, сподели Райзнер.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР