Групировката Ислямска държава пое отговорност за днешния кървав атентат по

...
Групировката Ислямска държава пое отговорност за днешния кървав атентат по
Коментари Харесай

Ислямска държава извърши атентат на сватба в Кабул

Групировката " Ислямска страна " пое отговорност за днешния кървясъл атентат по време на женитба в Кабул. 63-ма души починаха, 182-ма са ранени. Талибаните осъдиха нападението, само че президентът на Афганистан съобщи, че те също носят виновност.

 © БГНЕС
Атентатор самоубиец се взриви по време на женитба в шиитски квартал на Кабул. Мюсюлманите шиити са малцинство в Афганистан. Сунитската формация " Ислямска страна " разгласи, че нападателят се взривил измежду навалица " неверници ".

Мястото не е определено инцидентно. Организирането на сватби е рентабилен бизнес на фона на бавното възкръсване на стопанската система на Афганистан. Все повече хора харчат за тържества.
Хаджи Реза, очевидец на атентата: Мъже и дами се събраха тук, с цел да честват женитба. Искаме държавното управление да въдвори мир в тази страна.
Въпреки че талибаните осъдиха нападението, президентът Гани упрекна и тях.
Ашраф Гани, президент на Афганистан: Нападенията против хора на сватбени тържества, в учебни заведения, пазари, джамии и публични места демонстрират жестокостта на терористите. Талибаните не могат да бъдат опростени, тъй като те дават база на терористите.
Правителството на Афганистан се събра на изключително съвещание за разбор на обстановката. Атаката е в миг, в който талибаните и Съединени американски щати се пробват да договорят евакуиране на 14 000 американски бойци против ангажимент за договаряния с подкрепяното от Вашингтон афганистанско държавно управление.

Американците в Афганистан образоват локалните сили за сигурност и организират интервенции против бунтовници.
 "Ислямска държава” пое отговорност за атентата на сватбата в Кабул
"Ислямска страна " пое отговорността за атентата по време на женитба в афганистанската столица Кабул. Терористичната офанзива беше осъществена от терорист с...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР