“Групата Renault беше пионер при електромобилите и сега е европейски лидер в

...
“Групата Renault беше пионер при
електромобилите и сега е европейски
лидер в
Коментари Харесай

Електрокарът Renault K-ZE е на базата на бюджетния Kwid - видео

“Групата Renault беше пионер при електромобилите и в този момент е европейски лидер в тяхната област. Днес представяме моделът Renault K-ZE — наличен по цена електрически ситикар, въодушевен от кросовърите и съчетаващ в себе си най-доброто от групата Renault ” — заяви главата на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Госн при представянето на концептуалния модел на автосалона в Париж.

За концепцията да се трансформира бюджетният модел Renault Kwid в електрически автомобил се говори вече втора година. Сега слуховете станаха действителност с поаза на концепта Renault K-ZE в Париж. Колата е със заявена автономност от 250 км по цикъла NEDC, но засега друго не се оповестява, с изключение на че моделът има сензори за паркиране, камера за гледане обратно и централен екран с наигация.

Ясно е обаче че електрическият Kwid ще стане световен модел. В Европа, обаче,ще трябва да изчакаме за него, защото първата страна която ще го получи е Китай като най-бързо възходящ пазар за електрокари в света.



Гррадският електрически автомобил от пазарния A-сегмент има “съблазнителен спортен дизайн ” и в него не незабавно се познава евтиният и предопределен към този момент единствено за индийския и южно-американски пазар модел Kwid. Той даже не се и загатна при представянето на колата в Париж. На практика електрокарът е получил ново “лице ” с тесни светодиодни фарове, пък и абревиатурата на името му K-ZE идва очевидно от Kwid Zero Emission.



Производството на серийното Renault K-ZE ще става от компанията eGT New Energy Automotive, създадена преди година от алианса Renault-Nissan-Mitsubishi и китайската Dongfeng Motor Group. Заводът в Шиян, Китай ще прави по 120 000 електрокара годишно, а в китайската специализирана преса се приказва за цена от $7–8 хиляди $.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР