Групата от 23-ма нелегални имигранти от Пакистан и Афганистан е

...
Групата от 23-ма нелегални имигранти от Пакистан и Афганистан е
Коментари Харесай

23 нелегални мигранти от Пакистан и Афганистан са задържани в Ивайловградско

Групата от 23-ма незаконни имигранти от Пакистан и Афганистан е арестувана в събота в границите на специализиирана полицейска интервенция на българо-гръцката граница, оповестиха от "Гранична полиция ".
Мигрантите са били укрити в професионално построен тайник в ТИР, съобщи на брифинг на граничния пункт "Капитан Петко челник " шефът на "Гранична полиция " основен комисар Светлан Кичиков.
"Този камион с наши регистрация и водач бе спрян на пътя Ивайловград - Любимец в границите на акцията, като при инспекцията бяха открити признаци, че в камиона може да има укрити хора ", уточни Кичиков. Товарният автомобил е отведен за щателна инспекция на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Петко челник ", където в транспортното средство след пролъчване с ренгенова инсталация и физическа инспекция са открити 23 лица.
"Категорично бе открито, че те са минали през "зелената граница " пешком от Гърция у нас ", добави Кичиков.
По думите му мигрантите, които са единствено мъже, са били натоварени в камиона в зоната за отговорност на граничния полицейски сектор Ивайловград.
При осъществените беседи с незаконните е станало ясно, че всички те са си платили, с цел да стигнат до Франция. Те твърдели, че на турска територия, преди да преминат също незаконно в Гърция, са имали лидер. Някои споделили, че са платили по 1600 евро на каналджия.
Превеждането през нашата граница е било проведено. Мигрантите са качени на превоза покрай браздата и настанени в извънредно тясно помещение под тавана на товарния отсек, уточни още основен комисар Кичиков. Отворът е може би към 50 сантиметра, можете сами да си визиите в какво положение са били превозени хората, добави той. Иначе каросерията била празна.
Специализираната интервенция на българско-гръцката граница бе стартирана след разбор на обстановката в Гърция, акцентира шефът на "Гранична полиция ". По думите му тя се организира със сили и средства на "Гранична полиция " и включва засилени инспекции на транспортните средства, които минават през граничната зона.
Образувано е досъдебно произвеждане за нелагално прекосяване на границата, заяви изпълняващият длъжността областен прокурор на Свиленград Мария Кирилова.
Тя добави, че водачът на камиона, който е от Хасково, е арестуван за 24 часа, като следва да му бъде повдигнато обвиняване и срокът за задържане да бъде продължен на 72 часа. Засега той не давал пояснения.
Има арестувано и второ лице, което е работило като помощник на хипотетичния трафикант, осведоми още Кирилова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР