Групата на седемте индустриализирани нации (G-7) призова Беларус да се

...
Групата на седемте индустриализирани нации (G-7) призова Беларус да се
Коментари Харесай

G-7 предупреди Беларус и Китай да не толерират Русия

Групата на седемте индустриализирани народи (G-7) прикани Беларус да се откаже от " позволяване " на войната на Русия против Украйна.

" Ние... призоваваме Беларус да спре „ позволяването” на съветската експанзия и да съблюдава интернационалните си отговорности ", оповестиха в официално съобщение външните министри на G-7 след тридневни договаряния в Северна Германия

Групата съобщи още, че в никакъв случай няма да признае границите, които Русия се пробва да промени във войната си против Украйна. „ Никога няма да признаем границите на Русия, които се пробва да промени посредством военна експанзия, и ще поддържаме нашия ангажимент в поддръжка на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, в това число Крим, и всички страни “, разгласи още външните министри.

Индустриализираните страни от G-7 дадоха обещание в събота да разширят глобите, с цел да включат браншове, от които Русия зависи, като също по този начин предизвестиха Китай да не подкопава наказателните дейности против Москва за нейното навлизане в Украйна. „ Ние удостоверяваме нашата решителност да засилим още повече икономическия и политически напън върху Русия, като продължаваме да действаме единно “, споделя се в изказването. В него се прибавя, че „ ще си разширят нашите санкционни ограничения, с цел да включат браншове, от които Русия е изключително подвластна “.

G-7 прикани още Китай „ да не подкопава глобите “ против Русия. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР