Групата на Обединени патриоти ще подкрепи Закона, който се предлага

...
Групата на Обединени патриоти ще подкрепи Закона, който се предлага
Коментари Харесай

Валери Симеонов поиска да се въведе полицейски час

Групата на Обединени патриоти ще поддържа Закона, който се предлага поради Извънредното предложение в България.

Това осведоми Валери Симеонов  Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, ръководител на ПГ на Обединените патриоти, съобщи кореспондент на NOVINI.BG.

Припомняме ви, че повода за него е пандемията от ковид.

Трябва да се вкара полицейски час, съобщи обаче той.

Искам да ви предупредя, че този закон може би ще би трябвало да претърпи много съществени промени. Като се почне от заглавието. Закон за ограниченията за изключително състояние - на всички места по-късно се приказва, че тези промени ще работят до преустановяване на изключителното състояние. Според мен наименованието би трябвало да бъде Закон за ограниченията по време на изключителното състояние, въведено на 13 март до 13 април “, сподели още Симеонов.

„ По-нататък считаме, че в този закон има много непотребни текстове, които са сложени просто, с цел да има някакво книжно или юридическо тяло на този юридически закон. Например – персонално аз не виждам смисъл да се вкарва цялата заповед на Министерство на здравеопазването. И досега тези действия се правят без да има закон и не са противозаконни “, сподели още Симеонов.

По думите му в алинея 2 на член 2 се споделя, че при нужда при рекомендация на Националния действен щаб и заповед на министъра на опазването на здравето могат да се откриват в допълнение по-тежки противоепидемиологични ограничения. „ Запазва се правото на Националния действен щаб да подхваща ограничения, да ги променя, ускорява. Смятаме, че в този закон би трябвало чисто тези условия да се даде опция и независимост на институциите да си правят работата “, сподели Симеонов.

Според него би трябвало да се регламентират религиозните мероприятия. „ Не би трябвало да се вършим, че не виждаме, че с една и съща лъжичка се пъха в устата на този и на оня “, добави още Валери Симеонов  Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР