Групата на Демократична България в Столичния общински съвет поиска оставката

...
Групата на Демократична България в Столичния общински съвет поиска оставката
Коментари Харесай

ДБ иска оставката на главния архитект на София

Групата на Демократична България в Столичния общински съвет изиска оставката на основния проектант на София Здравко Здравков . Причината е „ открити неприятни практики, всеобщо и голословно закъснение в периодите по преписките в ръководеното от него Направление „ Архитектура и градоустройство “, съобщи Сега .

„ Главният проектант на Столичната община да подаде оставка, в случай че му е останало най-малко малко възприятие за такт и достолепие. Не би било пресилено, в случай че кажем, че в НАГ към Столична община царува безпорядък. Не са по никакъв начин малко изявленията в медиите за проблеми с разнообразни проблеми в столични региони. И основният проектант носи главната отговорност за този безпорядък “, се споделя в претекстовете към декларацията.

Общинските съветници на „ Демократична България “ разясняват, че през декември 2021 година към народния представител от тяхната коалиция Ивайло Мирчев са се обърнали жители с тъжби и сигнали. Те са се отнасяли до дейности и бездействия на основния проектант и подчинената му администрация по повод неспазване на избраните периоди при одобрение на подробни устройствени проекти, издаване на позволения за градеж, заповеди за допълнението им, удостоверения за толерантност и въвеждане на градежите в употреба, както и безучастие на общинската администрация по постъпили тъжби и сигнали за нелегално строителство или нарушавания в строителството на територията на Столичната община.

„ Установено е доста закъснение в периода за издаване на визи за планиране. Прави усещане голямото време, което лишава вътрешно ведомственото координиране. Установено е, че при искане за одобрение на капиталов план за издаване на позволение за градеж неведнъж се изисква премахване на нередовности и/или показване на спомагателни документи без да се слага период.

При по-голямата част от тестваните досиета по въвеждане на градежите в употреба е открито, че не е спазен срокът за изговаряне. Установено е, и че преписките се връщат за доокомплектоване без да се показват съответни документи.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР