Групата е действала по добре отработена схема. Нелегалните мигранти, основно

...
Групата е действала по добре отработена схема. Нелегалните мигранти, основно
Коментари Харесай

Извънредно! Арестуваха трима за трафик на бежанци в Бургаско, мигранти им плащали между 3000 и 4500 евро

Групата е работила по добре отработена скица. Нелегалните мигранти, главно сирийски жители, са били прехвърляни през турско-българската граница в региона на Бургас, след което се извеждали до авансово избрани точки наоколо до морския град

Трима души са арестувани и са им повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група, занимавала се с трафик на хора, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.  Замесените са открити по време на профилирана интервенция под управлението на Окръжната прокуратура в Бургас.

Разследването по случая е почнало още през 2022 година Специализираната интервенция е извършена на 19 януари 2024 година Извършени са претърсвани. Иззети са документи, мобилни телефони, употребени от участниците за връзка и подаване на координати през мобилните приложения за криптирана връзка и бележки.

Групата е работила по добре отработена скица. Нелегалните мигранти, главно сирийски жители, са били прехвърляни през турско-българската граница в региона на Бургас, след което се извеждали до авансово избрани точки наоколо до морския град.

Впоследствие, с обезпечен превоз чужденците – по групи от 15 до 30 индивида, били откарвани до столицата, където за известно време били настанявани в квартири с обезпечена храна, а по-късно се провело незаконното им превеждане през българо-сръбската граница.

За обезпечаване на безпроблемното транспортиране по маршрута, проведената незаконна група е употребила „ отцепващи " коли. За всичко това всеки от мигрантите заплащал към 3000 - 4500 евро, като през времето цените са се променяли.

Установени са няколко случая на арестувани мигранти на територията на страната, свързани с активността на незаконната група.

Работата по формираното по случая досъдебно произвеждане продължава под управлението на прокуратурата. След 24-часовото задържане на тримата участници в незаконната скица, на двама от тях Окръжна прокуратура-Бургас е повдигнала обвинявания и им е наложила ограничения за неотклонение „ задържане под стража " и „ подписка ".
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР