Група украински хакери, наричащи себе си Hackyourmom е разкрила местоположението

...
Група украински хакери, наричащи себе си Hackyourmom е разкрила местоположението
Коментари Харесай

Financial Times: Украински хакери разкрили руска военна база чрез фалшиви женски профили

Група украински хакери, наричащи себе си Hackyourmom е разкрила местоположението на съветска военна база край Мелитопол благодарение на подправени сметки в обществените мрежи, в които се представяли за красиви млади дами, оповестява Financial Times, като се базира на създателя на хакерската група Никита Книш.

Хакерите се запознавали в обществените мрежи с съветски бойци и ги молели да им изпратят фотоси, по които съумели да разкрият местоположението на военната база.

Получената информация била предадена на украинските военни и, по информация на Книш, няколко дни по-късно по нея бил нанесен удар.

Преди войната 30-годишният Книш е бил притежател и създател на компанията по киберсигурност HackControl. Веднага след нахлуването на Русия в Украйна той предлага помощта си на службите, само че получава отвод, по тази причина по-късно основава хакерска група, с която води " кибервойна срещу Русия ".

Той твърди, че групата му е пробила хиляди камери за видеонаблюдение в Беларус и в окупираните от Русия украински територии, тъй че да се следи напредването на военните, влизали са в сървърите на съветски малките екрани, и са показвали известия за мирните жертви в Украйна на съветските фенове.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР