Група учени представиха ново проучване на сървъра за предпечат arXiv,

...
Група учени представиха ново проучване на сървъра за предпечат arXiv,
Коментари Харесай

Изненада! Можете да стигнете до Марс за 26 дни. Как? СНИМКИ

Група учени показаха ново изследване на сървъра за предпечат arXiv, което споделя, че потреблението на аерографитни слънчеви платна за пътешестване до Марс и междузвездното пространство може доста да понижи времето за полет в космоса.

За разлика от стандартните галактически ракети, които употребяват химическо гориво за генериране на двигателна сила и затова се движат в космоса, слънчевите платна не изискват гориво. Те употребяват светлината на Слънцето, с цел да генерират сила и колкото по-дълго такова платно е в космоса, толкоз повече сила получава, което значи, че скоростта на галактическия транспортен съд, прикован към тях, може да се усили, пише Universe Today.

С помощта на сегашните галактически ракети можете да летите до Марс за към 7-9 месеца. Но подобен полет може да се извърши единствено когато Марс е най-близо до Земята и двете планети би трябвало да са подравнени една по отношение на друга.
 слънчево платно Използването на слънчеви платна ще понижи 7 пъти времето за пътешестване до Червената планета, което в този момент може да отнеме 7 месеца. Снимка: Universe Today
Авторите на проучването считат, че потреблението на слънчеви платна може бързо да достави скъп товар до Марс доста по-бързо. И освен до Марс, само че и до други кътчета на Слънчевата система. Същото важи и за изследователските транспортни средства, които ще употребяват тази технология за бързо напредване в космоса.

Като част от проучването учените сътвориха симулация по какъв начин устройство със слънчево платно, направено от аерографит, с тегло до 1 кг и повърхност от 104 квадратни метра ще могат да стигнат до Марс. За да направи това, моделът употребява две траектории на полет от Земята: способ на непосредствено външно придвижване и способ на вътрешно придвижване.
 Марс С помощта на сегашните галактически ракети можете да летите до Марс за към 7-9 месеца Снимка: NASA
Методът за непосредствено външно задвижване към Марс включва разполагане и изстрелване на слънчево платно непосредствено от полярна орбита към Земята. Методът за вътрешно задвижване включва снабдяване на слънчевото платно на разстояние от към 89 милиона километра от Слънцето благодарение на стандартни ракети, където то ще се обърне и ще стартира своя полет към Марс.

Ако употребявате първия способ за полет до Марс, тогава пътуването до Червената планета ще отнеме единствено 26 дни. Вторият способ ще разреши да стигнете до Марс за 126 дни, а транспортното средство със слънчеви платна ще прекара 103 дни единствено в полета до мястото на разполагане.
 слънчево платно Ако употребявате първия способ за полет до Марс, тогава пътуването до Червената планета ще отнеме единствено 26 дни Снимка: Universe Today
Учените отдават бързата скорост на полета на главния съставен елемент на слънчевото платно - аерографита. Има доста по-ниска компактност от други материали за слънчеви платна, като Mylar. В този случай тягата, основана от слънчевата светлина, ще бъде доста по-голяма, което ще разреши да се преодолее голямото разстояние до Марс за съвсем месец.

В същото време учените показват, че казусът със прекъсването на слънчевото платно след идването на Марс към момента би трябвало да бъде решен.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР