Група учени от Пермския национален изследователски политехнически университет създадоха нова

...
Група учени от Пермския национален изследователски политехнически университет създадоха нова
Коментари Харесай

Пермски учени създадоха технология за заздравяване на материалите

Група учени от Пермския народен проучвателен политехнически университет сътвориха нова технология, която ще заздрави полимерните композитни материали, които през днешния ден се употребяват да вземем за пример в авиокосмическата и авиационната промишленост, както и при основаването на плавателни съдове и коли, пише .

„Проведохме опити и установихме, че най-хубавото качество на повърхността се обезпечава от висока скорост на обработка, неотстъпчивост на инструмента и неговия изострен режещ борд. Тези фактори съчетават абразивна обработка, която предложихме да се употребява за основаване на полимерни композити“, изясни един от създателите на създаването Артьом Волковски.

Технологията на учените от Перм ще усъвършенства качеството на произведения от полимерни композити. Това директно визира и сигурността на тяхната употреба – до 40% от частите на новите съветски пътнически самолети MС-21 и газотурбинния мотор ПД-14 са направени от полимерни композитни материали. Те ще се употребяват и при основаването на спортни коли и плавателни съдове.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР